Käyttäjän työkalut (kopiokone/asiakirjapalvelin)

Tässä jaksossa kuvataan asetukset, joita voidaan määrittää kopiokoneen/asiakirjapalvelimen toiminnoille. Kopiokoneen/asiakirjapalvelimen asetukset saa näkyviin painamalla [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä. Lisätietoja asetusten määrittämisestä, katso Yleiset asetukset.

Yleiset asetukset

Toiminto

Kuvaus

Automaattivalotus

Valitse, otetaanko automaattivalotus käyttöön, kun laite käynnistetään, nollataan tai kun tila on tyhjennetty.

Alkuperäisasetusten järjestys

Voit valita alkuperäisen tyypin, joka valitaan automaattisesti, kun laite käynnistetään tai tiloja tyhjennetään.

Valokuva-alkuperäisen tyyppi

Jos valitset "Teksti/kuva" tai "Kuva" kohdassa "Valokuva-alkuperäisen tyyppi", voit muuttaa valitun alkuperäisen tyyppiasetukset.

Alkuperäisasetusten näyttö

Voit valita, näytetäänkö alkuperäisten tyypit aloitusnäytössä.

Paperinäyttö

Voit asettaa käytettävissä olevat paperikasetit ja -koot näkymään aloitusnäytössä.

Alkuperäisen suunta kaksipuolisissa töissä

Voit asettaa kaksipuolisten kopioiden alkuperäisten asiakirjojen suunnan.

Kopion suunta kaksipuolisissa töissä

Voit asettaa kaksipuolisten kopioiden kopiointisuunnan.

Kopiomäärä enintään

Suurin sallittu kopiomäärä voidaan asettaa välille 1 - 9999.

Automaattinen paperikasetinvaihto

Jos laitteen kahdessa tai useammassa paperikasetissa on samankokoista paperia, laite vaihtaa automaattisesti paperikasettia, kun ensimmäisestä paperikasetista loppuu paperi (jos automaattinen paperinvalinta on valittuna). Tämä toiminto on "Automaattinen kasetinvaihto". Tällä asetuksella määritetään, onko Automaattinen kasetinvaihto käytössä.

Merkkiääni: alkuperäinen valotuslasilla

Äänimerkki (näppäinääni) kuuluu, jos unohdat poistaa alkuperäiset laitteesta kopioinnin jälkeen.

Työn valmistumisen merkkiääni

Voit valita, kuuluuko äänimerkki kopiointityön päättymisen jälkeen.

Yhdistelmäkopioinnin näppäin

Määritä, haluatko yhdistelmäkopioinnin näppäimen näkyviin.

Vaihda alkuperäislaskurin näytön asetus

Määritä alkuperäislaskurin näyttö.

Muokkaustoiminto: kopiokone

Tallenna enintään kuusi usein käytettyä toimintoa kopiotoimintonäppäimiin.

Muokkaustoiminto: asiakirjapalvelimen tallennus

Voit määrittää enintään kuusi usein käytettyä toimintoa asiakirjojen skannaamiseen asiakirjapalvelimen tallennusnäppäimiin.

Muokkaustoiminto: asiakirjapalvelimen tulostus

Voit määrittää enintään kuusi usein käytettyä toimintoa tallennettujen asiakirjojen tulostamiseen asiakirjapalvelimen tulostusnäppäimiin.

Kopiosuhde

Toiminto

Kuvaus

Pien./Suur. -pikanäppäin

Valmiiden pienennys- ja suurennussuhteiden lisäksi voit tallentaa kolme muuta usein käytettyä pienennys- ja suurennussuhdetta ja saada ne näkymään näytössä. Voit myös muuttaa valmiita pienennys- ja suurennussuhteita.

Kopiointisuhde

Määritä kopiokoneen näytössä näkyvät pienennys- ja suurennussuhteet, kun [Pien./Suur.] painetaan.

Pienennys-/suurennussuhteen järjestys

Voit asettaa ensisijaisen suhteen painamalla [Pien./Suur.]-näppäintä.

Marginaalin luontisuhde

Voit valita pienennys- tai suurennussuhteen tallentaessasi Luo marginaali -asetuksen pikanäppäimeen.

Muokkaa

Toiminto

Kuvaus

Etusivun marginaali: Vasen/Oikea

Marginaalin säätö -toiminnolla voi määrittää etusivun kopioiden vasemman ja oikean marginaalin.

Takasivun marginaali: Vasen/Oikea

Marginaalin säätö -toiminnolla voi määrittää takasivun kopioiden vasemman ja oikean marginaalin.

Etusivun marginaali: Ylä/ala

Marginaalin säätö -toiminnolla voi määrittää kopioiden etusivun ylä- ja alamarginaalin.

Takasivun marginaali: Ylä/ala

Marginaalin säätö -toiminnolla voi määrittää kopioiden takasivun ylä- ja alamarginaalin.

1-puol. 2-puol. autom. marginaali: pitkä

Tässä voi määrittää takasivun marginaalit, kun 1-puolinen kopioidaan 2-puoliseksi.

1-puol. 2-puol. autom. marginaali: lyhyt

Tässä voi määrittää takasivun marginaalit, kun 1-puolinen kopioidaan 2-puoliseksi.

Vihon reunojen asetus

Määritä sidontareunusten leveys.

Reunan häivytys

Määritä tällä toiminnolla häivytettävän reunuksen leveys.

Poista varjostus Yhdistä-tilassa

Yhdistämistilassa voit määrittää, häivytetäänkö 3 mm (0,1") sidontareunus alkuperäisen kaikista reunoista.

Keskustan häivytyksen leveys

Voit määrittää häivytettävän keskiosan leveyden tällä toiminnolla.

Etukannen kopio Yhdistä-tilassa

Voit tehdä kansilehdelle yhdistettyjä kopioita, kun valitset etukannen kopioinnin.

Kopiojärjestys Yhdistä-tilassa

Käyttäessäsi Yhdistä-toimintoa voit asettaa kopiointijärjestykseksi vasemmalta oikealle tai ylhäältä alas.

Suunta: Vihkonen, Vihko

Käyttäessäsi Vihkonen- tai Vihko-toimintoa voit valita kopioiden avautumissuunnan.

Osoitinsivu Yhdistä-tilassa

Käyttäessäsi Osoitussivu/Luku-toimintoa voit määrittää, tehdäänkö yhdistetty kopio välilehdelle.

Toistokuvan erotinviiva

Käytettäessä toistokuvatoimintoa erotinviivaksi ja väriksi voidaan valita jokin seuraavista: Ei mitään, Kiinteä, Katko A, Katko B tai Leikkausmerkit.

Tuplakopion erotinviiva

Käytettäessä tuplakopiointitoimintoa erotusviivaksi ja väriksi voidaan valita jokin seuraavista: Ei mitään, Kiinteä, Katko A, Katko B tai Leikkausmerkit.

Erotinviiva Yhdistä-tilassa

Käytettäessä Yhdistä-toimintoa erotinviivaksi ja väriksi voidaan valita jokin seuraavista: Ei mitään, Kiinteä, Katko A, Katko B tai Leikkausmerkit.

Kopioi takakansi

Takakantta kopioidessasi voit määrittää, tehdäänkö takakansi ulkopuolelle (ulkosivu) vai sisäpuolelle (sisäsivu).

Leima

Toiminto

Kuvaus

Taustanumerointi

Koko

Tässä voidaan asettaa numeroiden koko.

Tummuus

Tässä voidaan asettaa numeroiden tummuus.

Leiman väri

Tässä voidaan asettaa numeroiden väri.

Esiasetettu leima

Leiman kieli

Leimatoimintoa käyttämällä voit asettaa leiman kielen.

Ensisijainen leima

Voit valita, mikä leimatyyppi on ensisijainen, kun [Esias. leima] painetaan.

Leiman esitystapa

Määritä kuinka kukin leima tulostetaan.

Leiman väri

Määrittää leiman värin.

Käyttäjäleima

Tallenna/Poista leima

Voit tallentaa, muuttaa tai poistaa käyttäjäleimoja.

Leiman esitystapa: 1 - 4

Määritä, kuinka kukin tallennettu käyttäjäleima 1 - 4 tulostetaan.

Leiman väri: 1 - 4

Määrittää kohdassa Käyttäjäleiman väri valitun värin (1 - 4).

Päiväysleima

Esitystapa

Tässä voidaan valita päiväyksen esitystapa Päiväysleima-toimintoa varten.

Fontti

Tässä voidaan valita päiväysleiman fontti.

Koko

Tässä voidaan asettaa päiväysleiman koko.

Päälletulostus

Päiväysleima voidaan tulostaa valkoisena, jos se tulee kuvan mustan osan päälle.

Leiman väri

Voit asettaa ensisijaisen värin päiväystä tulostettaessa.

Leiman asetukset

Määritä päiväysleiman tulostustapa.

Sivunumerointi

Leiman esitystapa

Voit valita, mikä sivunumerointitapa on ensisijainen, kun [Sivunumerointi] painetaan.

Fontti

Sivunumerointitoiminnolla voit valita tulostettavan sivunumeron.

Koko

Sivunumerointitoiminnolla voit valita tulostettavan leiman koon.

2-puol. takasivun leiman paikka

Tässä voidaan asettaa kaksipuolisen takasivun sivunumeroiden paikka kaksipuolista toimintoa käytettäessä.

Sivunumerot Yhdistä-tilassa

Tässä voidaan asettaa sivunumerointi käytettäessä Yhdistä- ja sivunumerointitoimintoa yhdessä.

Leima välilehdellä

Voit tulostaa sivunumerot välilehdille, kun käytät [Kopiointi]-toiminnolle asetettua osoitussivutoimintoa ja sivunumerointitoimintoa yhdessä.

Leiman paikka

Määritä kuinka kukin leima tulostetaan.

Päälletulostus

Sivunumerot voidaan tulostaa valkoisina, jos ne menevät kuvan mustan osan päälle.

Leiman väri

Voit asettaa ensisijaisen värin sivunumeroa tulostettaessa.

Sivunumeroinnin alkukirjain

Voit valita sivunumeroinnin alkukirjaimeksi joko "P1, P2.../P.1, P.2..." tai "S1, S2.../S.1, S.2...".

Leiman teksti

Fontti

Voit valita leiman tekstin fontin.

Koko

Voit valita leiman tekstin koon.

Päälletulostus

Leiman teksti voidaan tulostaa valkoisena, jos se tulee kuvan mustan osan päälle.

Leiman väri

Voit asettaa ensisijaisen värin tekstiä tulostettaessa.

Leiman asetukset

Määritä päiväysleiman tulostustapa.

Syöttö ja luovutus

Toiminto

Kuvaus

Yksittäin

Voit valita Keräily- tai Yksittäinsyöttötilan näyttöön painamalla [Erikoisalkup.]-näppäintä.

Yksittäissyötön nollaus

Yksittäinsyöttötilassa alkuperäinen täytyy asettaa tietyn ajan sisällä edellisen alkuperäisen jälkeen. Voit säätää aikaa välillä 3 - 99 sekuntia, 1 sekunnin lisäyksillä.

Kääntävä lajittelu: jatkaa automaattisesti

Toiminnolla määritetään, jatketaanko kopiointia, kun määritetyn suuntainen paperi loppuu paperikasetista kääntävän lajittelun aikana.

Kuvapuoli ylös/alas - Valotuslasi

Voit määrittää kopioiden luovutustavan kopioitaessa valotuslasille asetettua alkuperäistä.

Kuvapuoli ylös/alas - Ohisyöttötaso

Voit valita kopioiden luovutustavan kopioitaessa ohisyöttöön asetettua alkuperäistä.

Muisti täynnä, autom. skannauksen jatko

Kun muisti täyttyy alkuperäisten skannauksen aikana, laite kopioi skannatut alkuperäiset ensin ja skannaa sitten automaattisesti jäljelle jääneet alkuperäiset.

Lisää erotusarkki

Voit määrittää kopiosivujen määrän ennen erotusarkin lisäämistä väliltä 1 - 999 sivua, 1 sivun lisäyksillä.

Kirjelomakkeen asetukset

Jos valitset asetuksen [Kyllä] tälle toiminnolle, laite kääntää kopion oikeaan asentoon.

Nidontakohta

Määritä, mitkä nidontavalinnat näkyvät aloitusnäytössä ensisijaisina.

Rei'itystapa

Määritä, mikä rei'itystapa (2 reikää tai 3 reikää) näkyy aloitusnäytössä ensisijaisena.

Yksinkert. näyttö: Viimeistelytavat

Voit valita ensisijaisen näppäimen yksinkertaistettuun näyttöön viimeistelyä varten.

Säädä kuvan väriä

Toiminto

Kuvaus

Autom. taustan tummuus (neliv.)

Taustan tummuutta säädetään tekstin ohittamiseksi ja kopioimiseksi. Voit säätää taustan tummuutta viidessä tasossa neliväritilassa.

Väriherkkyys

Voit säätää kohdassa "Värin muunnos" muunnettavaksi valittua väriä ja kohdassa "Poista väri" valittua väriä viidessä tasossa.

Autom. väriherkkyys

Tämä 5-vaiheinen asetus määrittää sen, miten mustavalkoiset erotetaan nelivärisistä alkuperäisistä, kun "Automaattinen värivalinta" on valittu.

Autom. väriasetus

Tämä asetus määrittää, onko ensisijainen kopiointitapa "mustavalkoinen" vai "nelivärinen", kun "Automaattinen värivalinta" on valittu.

Mustesuihkuasetus

Määritä mustesuihkupaperiasiakirjoja kopioidessasi asiakirjan väriin sopiva lopullinen kuvan laatu.

Pääkäyttäjän työkalut

Toiminto

Kuvaus

Valikon suojaus

Tällä asetuksella voi estää valtuuttamattomia käyttäjiä muuttamasta käyttäjän työkalujen asetuksia.