Üstbilgiyi atla
 

Başkasına İlet

Alınan dokümanları yazdırın ve belirli bir Son Alıcıya iletin. Örneğin başka bir ofisi ziyaret ediyor ve dokümanlarınızın bir kopyasının bu ofise gönderilmesini istiyorsanız, bu faydalı bir yoldur. Ayrıca iletim hedefi olarak "e-posta" ve "klasör" belirleyebilirsiniz.

Önemli

  • Son alıcıları yalnızca Adres Defterinde programlanmış hedefler arasından seçebilirsiniz.

Bir faks numarası, İnternet Faksı hedefi, IP-Faks hedefi, e-posta adresi ve klasör hedefi, başkasına iletme hedefi olarak ayarlanabilir.

Gönderenlere bağlı olarak son alıcıları değiştirmek istediğinizde "Özel Gönderen Programla" öğesinde yer alan gönderenlere göre son alıcıları belirleyin. Belirlenen gönderenlerden alınmayan dokümanlar, bu işlevde belirlenen hedefe gönderilir. Özel Gönderen programlama hakkında ayrıntılı bilgi için bkz. "Farklı Muamele Görecek Özel Gönderenler".

İletilen dokümanların yazdırılıp yazdırılmayacağını belirleyebilirsiniz. Bkz. "Parametre Ayarları" (anahtar 11, bit 6).

Hedef listesinden başkasına iletme hedefi olarak belirlenen bir hedefin silinmesi, başkasına iletme hedefi ayarlarının da silinmesine neden olur, bu yüzden yeniden kaydedilmeleri gerekir. Br hedef değiştiğinde doküman, yeni hedefe iletilir. Belirlenen türde bir hedef yoksa hangi hedeflerin alternatif hedef olarak kullanılacağını ayarlayabilirsiniz. Bkz. "Parametre Ayarları" (anahtar 32, bit 0).

Hızlı İşlem tuşlarından birini, bu işlev için yer alan işlemlerle programlayabilirsiniz. Bkz. "Genel Ayarlar".

Başkasına iletme için bir e-posta hedefi veya klasör hedefi belirlediyseniz, iletme için kullanılan dosya biçimini belirleyebilirsiniz. Bkz. "Parametre Ayarları" (anahtar 21, bit 3).