När skanning inte utförs som förväntat

I det här avsnittet beskrivs orsaker till och åtgärder som kan vidtas när skanningsresultatet inte blir som väntat.

Problem

Orsak

Lösning

Skannade bilder är smutsiga.

Originalglaset, skannerglaset eller ADF är smutsigt.

Rengör dem. Se Underhålla maskinen.

Bilden är förvrängd eller felplacerad.

Originalet flyttades under skanningen.

Flytta inte originalet under skanningen.

Bilden är förvrängd eller felplacerad.

Originalet låg inte plant mot originalglaset.

Kontrollera att originalet ligger plant mot originalglaset.

Den skannade bilden är vänd upp och ner.

Originalet placerades upp och ner.

Placera originalen i rätt riktning. Se Handbok för skanner.

Skanningen resulterade inte i någon bild.

Originalet placerades med fel sida nedåt.

När originalet placeras direkt mot originalglaset måste den sida som ska skannas ligga nedåt. Matas originalet från ADF ska framsidan ligga uppåt.

Bilderna skannas roterat.

Lägger du originalet med den övre kanten bakåt och sparar bilder i fullfärg/gråskala som en TIFF- eller JPEG-fil, skannas de roterat.

När du placerar en bunt original i ADF ska de matas in med överkanten först.

Se Handbok för skanner.

Den skannade bilden innehåller vita utrymmen.

• Skannar du original med andra funktioner än TWAIN-nätverksfunktionen, kan vissa pappersformat och upplösningsinställningar resultera i skannade bilder som är större än angivet format eftersom marginaler läggs till på sidorna.

• Om filformatskonverterare (tillval) är installerad blir marginalerna bredare.

Skanning med en högre upplösning kan minska marginalerna.

Den skannade bilden är grå eller textmönster syns i bakgrunden på kopian.

Du har kopierat ett dokument som är skyddat mot obehörig kopiering.

Kontrollera dokumentet. För mer information om hur du förebygger otillåten kopiering av dokumentet, se Handbok för skrivare.

När ett original har skannats, annulleras följande inställningar:

Mottagare, avsändare, e-posttext, ämne och filnamn

För att förebygga att skannade data skickas till fel mottagare har den här maskinen en funktion som tar bort inställningarna så snart skannade data har överförts.

Kontakta din servicerepresentant.