Meddelanden som skrivs ut i felloggar eller rapporter

I det här avsnittet beskrivs troliga orsaker till och möjliga lösningar på felmeddelanden som skrivs ut i felloggar eller rapporter.

Meddelande

Orsak

Lösning

“84: Fel”

Det finns inget arbetsområde tillgängligt för bildbearbetning.

• I [Skrivarinställningar], under [System], ställ in [Minnesanvändning][Fontprioritet].

• Minska antalet filer som sänds till maskinen.

“85: Fel”

Det angivna grafikbiblioteket är inte tillgängligt.

Kontrollera att data är giltiga.

“86: Fel”

Kontrollkodens parameter är ogiltig.

Ange korrekt parametrar.

“91: Fel”

Utskriften avbryts av den automatiska stoppfunktionen på grund av ett kommandofel.

Kontrollera att data är giltiga.

“92: Fel”

Utskriften avbröts på grund av att du tryckt på [Återställ jobb] eller [Radera/Stopp]på maskinens kontrollpanel.

Gör om utskriftsjobbet om nödvändigt.

“Adressboken används av en annan funktion. Autentiseringen misslyckades.”

Om maskinen inte kan autentisera, kan det bero på att den är upptagen av en annan funktion.

Vänta ett tag och försök igen.

“Auto-registrering av användarinformation misslyckades.”

Automatisk registrering av information för LDAP-autentisering eller Windows-autentisering misslyckades eftersom adressboken är full.

Kontakta administratören.

“Kan ej lagra data för detta format.”

Pappersformatet överskrider kapaciteten för dokumentservern.

Minska pappersformatet för den fil som du vill skicka till en storlek som dokumentservern kan lagra. Filer med avvikande format kan skickas men inte lagras efteråt.

“Sortering har avbrutits.”

Sorteringen avbröts.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, kontakta återförsäljaren eller en servicerepresentant.

“Kommandofel”

Ett RPCS-kommandofel inträffade.

Kontrollera med följande procedur:

• Kontrollera att kommunikationen mellan datorn och maskinen fungerar som den ska.

• Kontrollera att rätt skrivardrivrutin används.

• Kontrollera om maskinens minnesstorlek har ställts in på rätt värde i skrivardrivrutinen.

• Se till att alltid ha den senaste versionen installerad.

“Datalagringsfel.”

Du försökte göra en provutskrift, låst, pausad eller lagrad utskrift eller lagra en fil på dokumentservern när ett hårddiskfel inträffade.

Kontakta din servicerepresentant.

“Dokumentservern är inte tillgänglig. Kan inte lagra.”

Du kan inte använda dokumentserverfunktionen.

Kontakta administratören.

“Duplex har avbrutits.”

Duplexutskriften avbröts.

• Välj rätt pappersformat för duplexfunktionen. Se Om den här maskinen.

• I [Kassettpappersinställningar] under "Papperstyp: Kassett 1-3" ställer du in [Tillämpa duplex][Ja].

“Fel har uppstått.”

Ett syntaxfel , osv., uppstod.

Kontrollera att PDF-filen är giltig.

“Överskrider dokumentserverns maximala kapacitet. Kan inte lagra.”

Hårddisken blev full när en fil lagrades.

Ta bort några filer på dokumentservern eller minska storleken på det som ska sändas.

“Överskrider max. antal filer för dokumentservern. Kan inte lagra.”

Maximalt antal filer som kan lagras i dokumentservern har överskridits.

Radera några filer som är lagrade i dokumentservern.

“Överskrider max. antal sidor att skriva ut för tillfälliga/lagrade jobb.”

Maximal filkapacitet överskreds vis utskrift av provutskrift, säker utskrift, utskriftskö eller lagrad utskrift.

Radera onödiga filer som finns på maskinen.

“Överskrider max. antal sidor för dokumentservern. Kan inte lagra.”

Den maximala sidkapaciteten för dokumentservern har överskridits.

Radera några filer på dokumentservern eller minska antal sidor som ska sändas.

“Överskrider max. antal sidor att skriva ut för tillfälliga/lagrade jobb.”

Den maximala sidkapaciteten överskreds vid utskrift av en provutskrift, säker utskrift, utskriftskö eller lagrad utskrift.

Radera onödiga filer som finns på maskinen.

Minska antalet sidor för utskriften.

“Överskrider max. sidor. Sortering ofullständig.”

Antal sidor överstiger maximalt antal sidor som kan skrivas ut med sortering.

Minska antalet sidor för utskriften.

“Kunde inte nå filsystemet.”

PDF direktutskrift misslyckades eftersom filsystemet inte kunde nås.

I [Skrivarinställningar], under [System], ställ in [Minnesanvändning][Fontprioritet].

“Filsystemet är fullt.”

PDF-filen skrivs inte ut på grund av att filsystemets kapacitet överskridits.

Radera alla onödiga filer från hårddisken eller minska filstorleken som skickas till maskinen.

“Hårddisken är full.”

Hårddisken blev full vid provutskrift, säker utskrift, utskriftskö, eller lagrad utskrift.

Radera onödiga filer som finns på maskinen.

Alternativt kan du minska datastorleken för provutskrift, säker utskrift, utskriftskö, eller lagrad utskrift.

“Hårddisken är full.”

Vid utskrift med en skrivardrivrutin för PostScript 3 har hårddiskens kapacitet för teckensnitt och formulär överskridits.

Radera onödiga formulär eller teckensnitt på maskinen.

“Hårdvaruproblem: Ethernetkort”

Ett fel har uppstått på Ethernet-kortet.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, kontakta din servicerepresentant.

“Hårdvaruproblem: HDD”

Ett fel har uppstått på hårddisken.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, kontakta din servicerepresentant.

“Hårdvaruproblem: Parallell I/F”

Ett fel har uppstått i det parallella gränssnittskortet.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, kontakta din servicerepresentant.

“Hårdvaruproblem: USB”

Ett fel har uppstått på USB-gränssnittet.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, kontakta din servicerepresentant.

“Hårdvaruproblem: Trådlöst kort”

Åtkomst till det trådlösa kortet som den trådlösa LAN-gränssnittsenheten sitter i är möjligt, men ett fel har uppstått.

Stäng av maskinen och kontrollera att det trådlösa kortet sitter i ordentligt. Slå sedan på maskinen. Om meddelandet visas igen, kontakta en servicerepresentant.

“Hårdvaruproblem: Trådlöst kort”

• Ett trådlöst kort som maskinen inte kan använda har installerats.

• Ett fel har uppstått med det trådlösa kortet.

Slå av maskinen och kontrollera kortet. Slå sedan på maskinen. Om meddelandet visas igen, kontakta en servicerepresentant.

“I/O-buffert minnesspill.”

Ett minnesspill i indata inträffade.

• I [Skrivarinställningar], under [System], ställ in [Minnesanvändning][Fontprioritet].

• I [Skrivarinställningar], under [Värdgränssnitt] väljer du [I/O-buffert] och ställer in maximal buffertstorlek på ett större värde.

• Minska antalet filer som sänds till maskinen.

“Information för användarautentisering är redan registrerad för en annan användare.”

Användarnamnet för LDAP- eller RDH-autentisering har redan registrerats på en annan server med ett annat ID och en dubblett av användarnamnet har skapats vid domänbyte (servrar), etc.

Kontakta administratören.

“Otillräckligt minne”

Ett minnestilldelningsfel inträffade.

Under fliken [Utskriftskvalitet] i RPCS-skrivardrivrutinen öppnar du dialogrutan [Ändra användarinst...], därefter går du till fliken [Bildjustering] där du anger ett lägre värde för "Gradering".

“Minnesspill”

Minnet är fullt.

• Under fliken [Utskriftskvalitet] i RPCS-skrivardrivrutinen öppnar du dialogrutan [Ändra användarinst...], därefter går du till fliken [Bildjustering] där du anger ett lägre värde för "Gradering".

• I [Skrivarinställningar], under [System], ställ in [Minnesanvändning][Fontprioritet].

Om detta meddelande visas efter att du har utfört dessa steg, minska antalet filer som sänds till maskinen.

“Fel i minnesåterställning”

Ett minnestilldelningsfel inträffade.

Stäng av huvudströmmen och slå på den igen. Om meddelandet visas igen, byt ut RAM-minnet.

“Servern svarar inte. Autentiseringen misslyckades.”

En timeout inträffade vid anslutning till servern för LDAP-autentisering eller Windows-autentisering .

Kontrollera serverns status.

“Utmatningsfack har ändrats.”

Utmatningsfack ändrades på grund av att pappersformatet i det angivna utmatningsfacket är begränsat.

Ange rätt utmatningsfack.

“Skrivarfel.”

Bilder ignorerades vid utskriften.

Under fliken [Utskriftskvalitet] i RPCS-skrivardrivrutinen öppnar du dialogrutan [Ändra användarinst...], därefter går du till fliken [Bildjustering] där du anger ett lägre värde för "Gradering".

“Hårdvaruproblem: Skrivarfontfel”

Ett fel har uppstått på fontinställningarna.

Kontakta din servicerepresentant.

“Hålslagning har avbrutits.”

Hålslagningsutskriften avbröts.

Kontrollera pappersriktning, utskriftsriktning och hålslagsposition. Vissa inställningar kan ge oväntade resultat.

“Kunde inte ta emot data.”

Mottagning av data avbröts.

Sänd data på nytt.

“Kunde inte sända data.”

Maskinen fick ett kommando från skrivardrivrutinen att avbryta överföringen.

Kontrollera att datorn fungerar korrekt.

“Häftning har avbrutits.”

Häftad utskrift avbröts.

Kontrollera pappersriktning, pappersmängd, utskiftsriktning och häftningsposition. Vissa inställningar kan ge oväntade resultat.

“Det angivna lösenordet är fel.”

Lösenordet för den krypterade PDF-filen har angivits felaktigt.

Ange korrekt lösenord.

“Skrivarjobbet har avbrutits eftersom samlingsfilen inte kunde lagras: överskred max. minne.”

Hårddisken blev full när en fil lagrades.

Radera några filer på dokumentservern eller minska storleken på filen som ska skickas.

“Skrivarjobbet har avbrutits eftersom samlingsfilen inte kunde lagras: överskred max. antal filer.”

Maximalt antal filer som kan lagras i dokumentservern har överskridits.

Radera några filer på dokumentservern.

“Skrivarjobbet har avbrutits eftersom samlingsfilen inte kunde lagras: överskred max. antal sidor per fil.”

Den maximala sidkapaciteten för dokumentservern har överskridits.

Radera några filer på dokumentservern eller minska antal sidor som ska sändas.

“Det valda pappersformatet stöds inte. Detta jobb har avbrutits.”

Jobbet nollställdes automatiskt eftersom det valda pappersformatet är fel.

Ange rätt pappersformat och skriv ut på nytt.

“Du har inte rättigheter att använda den här funktionen. Jobbet har avbrutits.”

Det angivna användarnamnet eller lösenordet är inte giltigt.

Kontrollera att användarnamnet och lösenordet är korrekta.

“Du har inte rättigheter att använda den här funktionen. Jobbet har avbrutits.”

Den inloggade användaren har inte åtkomsträttighet till den valda funktionen.

Kontakta administratören.

“Z-vikningsfel.”

Z-vikning avbröts.

Kontrollera facket, pappersriktning, utskriftsriktning och Z-vikningsinställningarna igen.

Om utskriften inte sätter igång, kontakta din servicerepresentant.

Obs

• Felinnehållet kan skrivas ut på konfigurationssidan. Kontrollera även konfigurationssidan i kombination med felloggen. För mer om hur du skriver ut en konfigurationssida, se Handbok för allmänna inställningar.

Närliggande ämnen

Kontrollera felloggen