Hoppa över rubrik
 

Stänga av huvudströmmen/Vid strömavbrott

Följande anmärkningar gäller strömavbrott och hur du stänger av maskinen.

FÖRSIKTIGT

  • När du drar ur nätsladden från vägguttaget ska du alltid dra i kontakten (inte i sladden).

Viktigt

  • Slå inte av huvudströmbrytaren när strömindikatorn är tänd eller blinkar. Om du gör det kan hårddisken ta skada och minnet gå förlorat.

  • Slå av strömbrytaren på maskinen innan du tar ur stickproppen ur vägguttaget. Drar du ut kontakten medan strömbrytaren är på kan hårddisken och minnet skadas och fel kan uppstå.

  • Se till att 100% visas på skärmen innan du kopplar ur maskinen. Visas ett lägre värde finns data fortfarande kvar i arbetsminnet.

  • Direkt efter ett strömavbrott måste det inbyggda batteriet laddas om som skydd mot framtida dataförluster. Låt maskinen vara inkopplad och strömbrytaren påslagen i ett dygn efter ett strömavbrott.

Även om huvudströmbrytaren slås av kommer innehållet i maskinens minne inte att gå förlorat (så som programmerade telefonnummer etc.). Innehållet i faxminnet förloras dock om det saknas ström i mer än en timme med huvudströmbrytaren frånslagen vid ett strömavbrott eller om nätkabeln kopplats ur. Alla faxdokument som lagrats med överföring/mottagning via minnet eller minneslås går i sådana fall förlorade.

Har en fil tagits bort från minnet skrivs en rapport om strömavbrott ut automatiskt när strömmen är återställd.

Den här rapporten kan användas för att fastställa vad som gått förlorat. Om ett skickat dokument som lagrats för minnesöverföring gått förlorat kan du skicka det på nytt. Om ett mottaget dokument gått förlorat ber du avsändaren att skicka det på nytt.