Meddelanden som visas med faxfunktionen

I det här avsnittet förklaras de vanligaste meddelandena på maskinen. Om andra meddelanden visas följer du anvisningarna.

Meddelande

Orsak

Lösning

“Autentiseringen misslyckades.”

Det angivna användarnamnet eller lösenordet är inte giltigt.

Be användaradministratören om rätt användarnamn och lösenord.

“Autentiseringen misslyckades.”

Maskinen kan inte genomföra autentiseringen.

Kontakta administratören.

“Kan ej känna av orig.format. Välj skanformat.”

Originalformatet kunde inte avkännas av maskinen.

På kontrollpanelen under [Skanningsformat] anger du skanningsområde i [Skaninställningar] och skickar om dokumentet.

“Hittar inte den angivna sökvägen. Var god kontrollera inställningarna.”

Angivet mottagarnamn på dator eller mapp är fel.

Kontrollera namnet på datorn eller mappen.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-10]

Det angivna aliastelefonnumret har redan registrerats i gatekeepern av en annan enhet.

• I [Faxinställningar] under [Initialinställningar] väljer du [H.323-inställningar] och kontrollerar att aliastelefonnumret är rätt programmerat. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-11]

Det går inte att nå gatekeepern.

• I [Faxinställningar] under [Initialinställningar] väljer du [H.323-inställningar] och kontrollerar att “Gatekeeper-adress” har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-17]

Registrering av användarnamn avvisas av SIP-servern.

• I [Faxinställningar] under [Initialinställningar] väljer du [SIP-inställningar], kontrollera sedan att “SIP-serverns IP-adress” och “SIP-användarnamn” programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-18]

Det går inte att nå SIP-servern.

• I [Faxinställningar] under [Initialinställningar] väljer du [SIP-inställningar] och kontrollerar att “SIP-serverns IP-adress” är rätt programmerad. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-24]

Det lösenord som registrerats för SIP-servern är inte det samma som för maskinen.

Kontakta administratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-25]

IP-adressen har inte aktiverats i [Aktivt protokoll] eller fel IP-adress har registrerats.

• I [Systeminställning] under [Gränssnittsinst.] väljer du [Aktivt protokoll] och kontrollerar sedan att “IPv4” har programmerats till “Aktiv”. Du kan också kontrollera detta med Web Image Monitor. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• I [Systeminställning] under [Gränssnittsinst.] väljer du [Maskinens IPv4-adress] och kontrollerar sedan att IP-adressen är korrekt programmerad. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta administratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[13-26]

Inställningarna i “Aktivt protokoll” och “SIP-serverns IP-adress” överensstämmer inte eller fel IP-adress har registrerats.

• I [Systeminställning] under [Gränssnittsinst.] kontrollerar du att IP-adressen är korrekt programmerad. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta administratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[14-01]

DNS-server, SMTP-server eller mappen som angetts för vidarebefordran hittades inte eller mottagaren för Internetfax om (inte genom) SMTP-servern hittades inte.

• I [Systeminställning] under [Gränssnittsinst.] kontrollerar du att DNS-servern är korrekt programmerad. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [SMTP-server] och kontrollerar att “Servernamn” eller “Portnr.” är korrekt programmerat. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontrollera att mappen för vidarebefordran är rätt angiven.

• Kontrollera att datorn där mappen för vidarebefordran finns fungerar korrekt.

• Kontrollera att LAN-kabeln är rätt ansluten till maskinen.

• Kontakta mottagarens nätverksadministratör.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[14-09]

E-postöverföringen avvisades av SMTP-autentisering, POP före SMTP-autentisering eller inloggningsautentisering för datorn i vilken överföringsmappen är angiven.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [SMTP-autentisering], [POP före SMTP] eller [Konto för faxe-post] och kontrollerar att “Användarnamn” och “Lösenord” är korrekt programmerade. Du kan också kontrollera detta i Web Image Monitor. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontrollera att användar-ID och lösenord för datorn till mappen för vidarebefordran är rätt inställda.

• Kontrollera att mappen för vidarebefordran är rätt angiven.

• Kontrollera att datorn där mappen för vidarebefordran finns fungerar korrekt.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[14-33]

Vare sig maskinens eller administratörens e-postadress har registrerats.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Konto för faxe-post] och kontrollerar att “E-postadress” har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[15-01]

Ingen POP3/IMAP4-serveradress har ställts in.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Inställningar för POP3/IMAP4] och kontrollerar att “Servernamn” har programmerats rätt. Du kan även använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[15-02]

Det går inte att logga in på POP3/IMAP4-servern.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Konto för faxe-post] och kontrollerar att “Användarnamn” och “Lösenord” är rätt programmerade. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[15-03]

Ingen e-postadress har ställts in för maskinen.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] kontrollerar du att e-postdressen är rätt programmerad. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[15-11]

Det går inte att hitta DNS-servern eller POP3/IMAP4-servern.

• I [Systeminställning] under [Gränssnittsinst.] kontrollerar du att DNS-serverns IP-adress har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Inställningar för POP3/IMAP4] och kontrollerar att “Servernamn” har programmerats rätt. Du kan även använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Port för e-postkommunikation] och kontrollerar att portnumret för POP3/IMAP4-server har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontrollera att LAN-kabeln är rätt ansluten till maskinen.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Mottagningsprotokoll] och kontrollerar att mottagningsprotokollet har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kontrollera om det är problem med nätverket.”

[15-12]

Det går inte att logga in på POP3/IMAP4-servern.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] väljer du [Konto för faxe-post] och kontrollerar att “Användarnamn” och “Lösenord” är rätt programmerade. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• I [Systeminställning] under [Filöverföring] kontrollerar du att användarnamn och lösenord för POP före SMTP-autentisering har programmerats rätt. Du kan också använda Web Image Monitor för att kontrollera detta. Se i hjälpen för Web Image Monitor.

• Kontakta nätverksadministratören.

“Kunde inte ansluta till LDAP-servern. Kontrollera serverns status.”

Ett nätverksfel har inträffat och ingen anslutning uppstod.

• Försök en gång till. Om meddelandet visas igen kan nätverket vara fullbelastat.

• I [Systeminställning] under [Admin.vertyg] kontrollerar du inställningarna för LDAP-servern. För mer om detta, se Handbok för allmänna inställningar.

“Fel uppstod, sändningen avbröts.”

• Original har fastnat under direktöverföring.

• Ett problem uppstod med maskinen eller det är störningar på telefonlinjen.

Tryck på [Avsluta] och skicka dokumentet igen.

“Max. antal sökres. att visa har överskridits. Max.: n”

(En siffra placeras vid n.)

Antalet sökresultat har överskridit maximalt antal objekt som kan visas.

Sök igen när du har ändrat sökvillkor.

“Överskred tidsgränsen för sökning av LDAP-server. Kontrollera serverns status.”

Ett nätverksfel har inträffat och ingen anslutning uppstod.

• Försök en gång till. Om meddelandet visas igen kan nätverket vara fullbelastat.

• I [Systeminställning] under [Admin.vertyg] kontrollerar du inställningarna för LDAP-servern. För mer om detta, se Handbok för allmänna inställningar.

“Funktionsstörningar i faxen. Data initialiseras.”

Problem med fax.

Registrera det kodnummer som visas på displayen och kontakta en servicetekniker. Övriga funktioner kan användas.

“Kunde inte verifiera LDAP-servern. Kontrollera inställningarna.”

Ett nätverksfel har inträffat och ingen anslutning uppstod.

Ställ in användarnamn och lösenord korrekt för LDAP-serverautentisering.

“Original skannas av en annan funktion. Byt till funktionen, tryck på stoppknappen för att avbryta skanningen eller tryck på Startknappen för att fortsätta.”

En annan maskinfunktion än skannerfunktionen används så som dokumentserverfunktionen till exempel.

Innan du sänder en fil via fax avbryter du det pågående jobbet. Till exempel: tryck på [Avsluta] följt av [Dokumentserver]. Tryck sedan på [Radera/Stopp]. När meddelandet “Tangenten Radera/Stopp trycktes. Är du säker på att du vill stoppa skanningen?” visas, trycker du på [Stopp].

“Ta bort papper från utmatningsfacket.”

Utmatningsfacket är fullt.

Ta bort papperet. Om det andra facket också är fullt ändras kassettnamnet som visas i displayen. Ta bort papperet från det angivna facket

“Skanning stoppades eftersom originalet matades fel. Skannade sidor raderas och sänds ej.”

Original har fastnat under Minnessändning.

Tryck på [Avsluta] och skicka dokumentet igen.

“Innehåller vissa ogiltiga mottagare. Vill du enbart välja giltiga mottagare?”

Den angivna gruppen innehåller faxmottagare, e-postmottagare och/eller mottagarmappar som är inte är kompatibla med den valda överföringsmetoden.

I meddelandet som visas vid varje överföring trycker du på [Välj].

“Vald(a) fil(er) innehåller fil(er) utan rättigheter. Endast fil(er) med rättigheter kommer att raderas.”

Du försökte radera ett dokument som du inte har tillåtelse att radera.

Endast administratören kan ta bort det här dokumentet. Kontakta administratören om du vill radera ett dokument som du inte har tillåtelse att radera.

“Uppdaterar mottagarlistan. Var god vänta. Angivna mottagare eller avsändare har raderats.”

Mottagarlistan uppdateras via nätverket av SmartDeviceMonitor for Admin eller Web Image Monitor.

Vänta tills meddelandet försvinner. Slå inte av strömbrytaren så länge meddelandet finns kvar. Beroende på hur många mottagare som ska uppdateras kan det dröja ett tag innan du kan använda maskinen igen. Du kan inte göra något på maskinen när detta meddelandet visas.

“Du har inte rättighet att använda den här funktionen.”

Det inloggade användanamnet har inte tillstånd att använda den valda funktionen.

Kontakta administratören för hjälp med den funktion som du behöver använda.

Obs

• Om meddelandet “Kontrollera om det är problem med nätverket.” visas är maskinen inte korrekt ansluten till nätverket eller så är maskininställningarna fel. Om du inte behöver ansluta mot ett nätverk kan du ange inställningen så att det här meddelandet inte visas, och att tangenten [Fax] släcks. För mer om detta, se Handbok för allmänna inställningar. Om du inte kan ansluta till nätverket, ställ då in skärmvisningen genom att konfigurera motsvarande användarparameter.

• Om papperet tar slut i kassetten visas “Papperet är slut. Fyll på papper.” på skärmen. Om det finns papper i en annan kassett kan du ta emot dokument som vanligt även om detta meddelande visas. Du kan slå på och av den här funktionen. För mer om hur du gör detta, se Handbok för allmänna inställningar.