Automatisk färgkalibrering

Om en viss färg är kraftig, eller om färgen på kopian skiljer sig från originalets, så ska balansen mellan gult, magenta, cyan och svart justeras.

Om Byt tonerpatron” visas på skärmen kan testmönstret inte skrivas ut.

1Tryck på [Användarverktyg/Räknare].

Bild av Användarverktyg/Räknare

2Tryck på [Underhåll].

Bild av användarpanelen

3Tryck på [Auto färgkalibrering].

4Tryck på [Start].

När den automatiska färgkalibreringen utförs från kopieringsfunktionen ska man trycka på [Start] under kopiatorfunktionen. När den utförs från skrivarfunktionen trycker man på [Start] under skrivarfunktionen.

Bild av användarpanelen

5Tryck på [Skriv ut] så skrivs ett testmönster ut.

• Kopiatorfunktion

Bild av användarpanelen

• Skrivarfunktion

När du utför automatisk färgkalibrering från skrivarfunktionen, välj testmönster mellan [600 × 600 dpi], [1800 × 600 dpi] och [9000 × 600 dpi] och tryck sedan på [Skriv ut].

Bild av användarpanelen

6Placera testmönstret på originalglaset och tryck på [Starta skanning].

Bilden korrigeras när “Skannar... Var god vänta.” försvinner.

Obs

• Testmönstret kommer inte att läsas om det läggs i den automatiska dokumentmataren.

• Testmönstret skrivs ut på ett A4Stående, 81/2 × 11Stående-ark. Om A4Stående inte finns tillgängligt kommer A3Liggande eller B4 JIS (Japansk standard)Liggande att användas. Kontrollera vilket papper som finns i pappersfacket.

• Placera testmönstret på följande sätt:

Bild av hur testmönstret ställs in.

• Tänk på att placera testmönstret på originalglaset och sedan lägga 2-3 vita ark i samma format som testmönstret ovanpå testmönstret.