Sändning och mottagning av fax över Internet

Du kan ta emot skickade dokument via Internetfax och IP-fax.

Bild av sändning och mottagning av fax över Internet

Internetfax

Maskinen omvandlar skannade dokument till e-postformat och skickar och tar emot sådana data över Internet.

• För att skicka ett dokument anger du en e-postadress i stället för att slå mottagarens telefonnummer (sändning av Internetfax).

• Maskinen kan ta emot e-postmeddelanden över Internetfax eller från datorer (mottagning av Internetfax).

• Maskiner och datorer som är kompatibla med Internetfax och som har e-postadresser kan ta emot e-postmeddelanden över Internetfax.

IP-fax

IP-faxfunktionen sänder och tar emot dokument mellan två faxenheter direkt över TCP/IP-nätet.

• För att sända ett dokument anger du en IP-adress eller ett värdnamn i stället för faxnummer (sändning av IP-fax).

• Maskinen kan ta emot dokument som har sänts via Internetfax (IP-faxmottagning).

• Med en VoIP-gateway kan maskinen skicka till G3-faxenheter som är anslutna till ett offentligt telefonnät (PSTN).

Referens

• Mer information om inställningar finns i Handbok för allmänna inställningar

• Mer information om sändning och mottagning av dokument över Internet finns i Handbok för fax.