Använda tandemkopiering

Du kan välja Tandemkopiering från båda maskiner genom att trycka på [Tandemkop.].

Den maskinen som du angivit inställningarna på och använder för att aktivera [Tandemkop.] blir huvudmaskinen och den andra blir på så sätt den underordnade maskinen.

Viktigt

• När Användarkodsautentisering är inställd, ange din användarkod (upp till 8 siffror) med siffertangenterna så att maskinen tar emot kopieringsjobb. För detaljer om Administratörsverktyg, se Handbok för allmänna inställningar.

• När grundläggande autentisering, autentisering av Windows, LDAP autentisering eller autentisering av serverintegration är inställt ska inloggningsnamn och användarlösenord anges så att maskinen godkänner kopiering. Fråga administratören efter inloggningsnamn och användarlösenord. För mer detaljer, se Om den här maskinen.

• I tandemkopieringsläget använder du huvudmaskinen för den här funktionen.

1Kontrollera att “Klar” visas på skärmen.

Bild av användarpanelen

2Tryck på [Tandemkop.] på den maskin som ska vara huvudmaskinen.

[Tandemkop.] markeras och de två maskinerna kopplas samman.

• Huvudmaskin

Bild av användarpanelen

• Underordnad maskin

Bild av användarpanelen

3Placera originalen på huvudmaskinen.

4Ange inställningarna på huvudmaskinen.

Om du har angivit kopieringsinställningar innan du ska använda Tandemkopiering, blir inställningarna kvar. Om extra efterbehandlare inte installeras på en av maskinerna inaktiveras funktionerna för Stapling, Häftning, Hålslagning och Z-vikning automatiskt.

5Ange antalet kopior med siffertangenterna.

Det maximala antalet kopior som kan ställas in är 9999.

6Tryck på [Start] på huvudmaskinen.

Kopiering startar om huvudmaskinen inte redan används. Den underordnade maskinen startar kopiering när dataöverföringen från huvudmaskinen är klar.

7Hämta kopiorna från båda maskinerna.

Obs

• För att avbryta tandemkopieringsläget, tryck på [Tandemkop.] som är markerat på huvudmaskinen.

• Eftersom den underordnade maskinen börjar kopiera efter mottagning av data från huvudmaskinen, kan antal kopior som produceras avvika mellan de två maskinerna. Om det är en mycket stor datamängd som ska överföras för kopieringen, blir avvikelsen mellan maskinerna större.

• Maskinerna är inte nödvändigtvis klara samtidigt med kopieringen.

• Vid kopiering av en mindre kopieringsmängd används enbart huvudmaskinen.

• När du använder funktionen Sortering/Häftning, fördelas kopieringen över de två maskinerna uppsättningsvis. Om ett pappersstopp inträffar mitt i en uppsättning, är det inte möjligt för den andra maskinen att ta över kopieringen av den felkörda uppsättningen.

• När du placerar original på originalglaset eller i ADF-enheten med Buntning aktiverad, tryck på [Skarp] efter att alla original har skannats.

• För att avbryta ADF-skanning trycker du på [Radera/Stopp] på huvudmaskinen följt av [Stopp].

• För att avbryta kopieringen trycker du på [Avbryt/Stopp] på huvudmaskinen följt av [Stopp].

• När minnet för lagring av original är fullt visas ett felmeddelande. För mer om detta, se Felsökning.