Koptekst overslaanGelSprinter GX2500
InhoudVorigeVolgendeHelp

De computeromgeving controleren

Controleer de systeemvereisten voordat u de software installeert.

Snelinstallatie voor USB

Mogelijk is de cd-rom niet op de juiste wijze geplaatst.

Controleer of de cd-rom op de juiste wijze is geplaatst. Controleer ook of de cd-rom niet is beschadigd en of het cd-romstation naar behoren werkt.

Mogelijk is het stroomsnoer of de USB-kabel niet goed bevestigd.

Controleer of het stroomsnoer en de USB-kabel goed zijn bevestigd en niet beschadigd zijn.

Het besturingssysteem is niet compatibel.

Er is onvoldoende ruimte op de harde schijf.

Controleer of het besturingssysteem van de computer volledig compatibel is met deze printer. Zie De computer en het installatiegebied controleren.

Andere toepassingen zijn niet gesloten.

Wanneer u software installeert, sluit u alle andere toepassingen. Mogelijk wordt de installatie onderbroken als andere toepassingen open zijn. Sluit ook alle antivirusprogramma's af die actief zijn.

Windows heeft USB-instellingen automatisch gedefinieerd.

Open Apparaatbeheer van Windows en verwijder onder [USB-controllers] alle conflicterende apparaten. Naast conflicterende apparaten staat een geel pictogram met [!] of [?]. Zorg dat u vereiste apparaten niet per ongeluk verwijdert. Zie Apparaten verwijderen voor meer informatie.

De printer is ingeschakeld vóór de installatie.

Schakel de printer uit en vervolgens weer aan en probeer Snelinstallatie voor USB nogmaals uit te voeren.

Windows NT 4.0 wordt uitgevoerd.

De USB-verbinding werkt niet.

Schakel de printer uit, verwijder de USB-kabel uit de printer, start "Snelinstallatie voor USB" opnieuw en schakel de printer vervolgens weer in wanneer het dialoogvenster met een bevestiging van de installatie van het printerstuurprogramma wordt weergegeven. Als het probleem hiermee niet is opgelost, drukt u op de toets [Menu] op het bedieningspaneel, wijzigt u "USB-instelling" in [Host Interface] van [Automatisch] in [Volledige snelheid], verwijdert u het printerstuurprogramma, verwijdert u het apparaat, en start u "Snelinstallatie voor USB" opnieuw op.

Er treedt een fout op tijdens het installeren van de software.

Als er een fout optreedt omdat de printer is gedetecteerd als een niet-herkend apparaat, volgt u de instructies onder "De USB-aansluiting werkt niet". Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u als volgt te werk: start eerst Windows opnieuw op. Selecteer in het menu [Start] [Instellingen], en selecteer vervolgens [Configuratiescherm]. Dubbelklik op het pictogram Systeem, en klik vervolgens op het tabblad [Hardware] op [Apparaatbeheer]. Selecteer de printer onder [Overige apparaten], en open vervolgens het dialoogvenster met eigenschappen van de printer. Klik op het tabblad [Algemeen] op [Stuurprogramma opnieuw installeren] om de software opnieuw te installeren.

Snelinstallatie voor Netwerk

Mogelijk is de cd-rom niet op de juiste wijze geplaatst.

Controleer of de cd-rom op de juiste wijze is geplaatst. Controleer ook of de cd-rom niet is beschadigd en of het cd-romstation naar behoren werkt.

Mogelijk is het stroomsnoer of de Ethernet-kabel niet op de juiste wijze aangesloten.

Controleer of het stroomsnoer en de Ethernet-kabel op de juiste wijze zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.

Het besturingssysteem is niet compatibel.

Er is onvoldoende ruimte op de harde schijf.

Controleer of het besturingssysteem van de computer volledig compatibel is met deze printer. Zie De computer en het installatiegebied controleren.

Andere toepassingen zijn niet gesloten.

Wanneer u software installeert, sluit u alle andere toepassingen. Mogelijk wordt de installatie onderbroken als andere toepassingen open zijn. Sluit ook alle antivirusprogramma's af die actief zijn.

Het IP-adres van de printer is niet opgegeven.

De computer en de printer bevinden zich niet in hetzelfde netwerksegment.

Als de printer niet kan worden gevonden en alleen "Printerpoort" wordt weergegeven in het dialoogvenster voor het selecteren van de printer, is het IP-adres van de printer niet opgegeven of bevinden de computer en de printer zich niet in hetzelfde netwerksegment. Controleer voordat u de software installeert het IP-adres en de netwerktopologie van de printer. Selecteer anders "Printerpoort" in het dialoogvenster en installeer vervolgens het printerstuurprogramma. Als u dit doet, wordt SmartDeviceMonitor for Client niet tegelijkertijd geïnstalleerd. U moet dit daarom erna installeren en vervolgens de poort configureren.

Er is al een nieuwere versie van SmartDeviceMonitor for Client geïnstalleerd.

Als de versie van SmartDeviceMonitor for Client die al op de computer is geïnstalleerd nieuwer is dan die op de cd-rom, kunt u "Snelinstallatie" niet gebruiken om het printerstuurprogramma te installeren. Installeer het printerstuurprogramma, en stel vervolgens de poort in.