Hazırlıklar
Mopria'yı kullanabilmek için hem makinede hem de Android veya Windows aygıtta ayar yapmalısınız.
Mopria'yı kullanmak için aşağıdaki ayarlarda [Aktif] seçimi yapın. Bu ayarlar varsayılan olarak [Aktif] olarak ayarlıdır.
• Bonjour
• IPP
Mopria, SSL şifreli iletişim kullandığından bir aygıt sertifikası yüklenmelidir. Varsayılan olarak yüklü durumda bir aygıt sertifikası zaten vardır.
Mopria ayarlarını ve aygıt sertifikasını doğrulamak için bkz. Makine ayarlarının doğrulanması.
Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak makineyi Android veya Windows aygıtınıza bağlayın. Bağlantı yordamı hakkında ayrıntılı bilgi için, makinenin ve Android veya Windows aygıtınızın kullanma kılavuzuna bakın.
Doğrudan kablosuz LAN ağa (Wi-Fi) bağlanma
Erişim noktası üzerinden bağlama (Makineyi ve erişim noktasını kablosuz LAN ağlara ya da kablolu LAN ağlara bağlayabilirsiniz.)
Mopria'yı kullanabilmeniz için makine ayarları aşağıdaki gibi olmalıdır. Bu ayarları doğrulayın.
Ayarlama öğesi |
Mopria kullanmak için değerlerin ayarlanması |
İnternet tarayıcınızı (Web Image Monitor)*1 kullanarak doğrulama |
---|---|---|
Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yönetimi |
Devre dışı (Fabrika ayarı değer: Devre dışı) |
|
IPP |
Etkin (Fabrika ayarı değer: Etkin) |
|
Bonjour |
Etkin (Fabrika ayarı değer: Etkin) |
|
Aygıt Sertifikası |
Kuruldu |
|
SSL/TLS |
Aktif |
|
*1 Bu kılavuzdaki prosedürler bazı Web Image Monitor sürümleri için farklı olabilir. Prosedürler farklıysa, makineyle birlikte sağlanan kullanım kılavuzuna veya Web Image Monitor Yardım bölümüne bakın.