Kullanıcı Rehberi

AB, İsviçre ve Norveç'teki kullanıcılar

Sarf malzemelerinin verimi

Bu bilgi için lütfen ya Kullanıcının Kılavuzu'na ya da malzemenin paketine bakın.

Geri dönüşümlü kağıt

Makine, Avrupa standardı EN 12281:2002 veya DIN 19309'a göre üretilen geri dönüşümlü kağıt kullanabilir. EP yazdırma teknolojisi kullanan ürünler için, makine 64 g/m2 ağırlığındaki kağıda yazdırabilir, zira bu kağıt daha az hammadde içerir ve önemli oranda kaynak azaltmaya imkan tanır.

Dubleks yazdırma (mevcut ise)

Dubleks yazdırma, bir kağıdın her iki tarafının da kullanılmasına imkan tanır. Bu sayede kağıttan tasarruf edilir ve yazdırılan dokümanların boyutunu küçülterek daha az kağıdın kullanılmasını sağlar. Her yazdırdığınızda bu özelliğin etkinleştirilmesini tavsiye ederiz.

Toner ve mürekkep kartuşu iade programı

Geri dönüşüm için toner ve mürekkep kartuşu, yerel kanunlar çerçevesinde ücretsiz olarak kullanıcılardan kabul edilecektir.

İade programı hakkında ayrıntılar için, lütfen aşağıdaki Web sayfasına başvurun veya servis elemanınıza danışın.

https://www.ricoh-return.com/

Enerji tasarrufu

Bir makinenin harcadığı enerji, makinenin teknik özelliklerine olduğu kadar sizin kullanım biçiminize de bağlıdır. Makine, son sayfayı yazdırdıktan sonra Hazır moduna geçiş yaparak elektrik masraflarını azaltmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Gerekirse, bu moddan hemen tekrar yazdırabilir. Daha fazla baskı gerekmiyorsa ve belli bir süre geçerse, aygıt enerji tasarrufu moduna geçiş yapar.

Bu modlarda, makine daha az elektrik (watt) tüketir. Makine tekrar yazdıracak olduğunda, enerji tasarrufu modundan çıkması Hazır modundan çıkmasına göre biraz daha fazla zaman alacaktır.

Azami enerji tasarrufu için, güç yönetimi için varsayılan ayarı kullanmanızı tavsiye ederiz.