Kullanıcı Rehberi

IPsec ile İletim

Bu makine, daha güvenli iletişimler için IPsec protokolünü desteklemektedir. Uygulandığında, IPsec, paylaşımlı anahtar şifrelemesi kullanarak veri paketlerini ağ katmanında şifreler. Makine, hem gönderici, hem de alıcı için bir paylaşımlı anahtar oluşturmak için şifreleme anahtarı aktarımı kullanır. Daha da yüksek güvenliği elde etmek için, paylaşımlı anahtarı dönemsel geçerlilik bazında yenileyebilirsiniz.

Önemli

  • IPsec, DHCP veya DNS yoluyla elde edilen verilere uygulanmamaktadır.

  • IPsec uyumlu işletim sistemleri Windows 7 veya üzeri, Windows Server 2008 veya üzeri, Red Hat Enterprise Linux 6 veya üzeridir. Ancak, bazı ayar öğeleri, işletim sistemine bağlı olarak desteklenmemektedir. Belirlediğiniz IPsec ayarlarınızın işletim sisteminin IPsec ayarlarıyla tutarlı olduğundan emin olun.

  • Web Image Monitor yazılımına IPsec yapılandırma sorunları dolayısıyla erişim sağlayamıyorsanız, kontrol panelinde [Yönetc.Araçları] altından IPsec'i devredışı bırakarak Web Image Monitor yazılımına erişebilirsiniz.

  • Kontrol panelini kullanarak IPsec etkinleştirme ve devre dışı bırakma hakkında ayrıntılar için, bkz. Yönetici Araçları Ayarları.