Kullanıcı Rehberi

Tarama Dosyalarını USB Flaş Bellek Aygıtına Kaydetmek için Temel Prosedürler

Bu bölüm USB'ye Tarama temel işlemlerini anlatmaktadır. Dosyalar makineye takılan USB flash bellek aygıtına kaydedilir.

ADF'yi yalnızca M 2701'de kullanabilirsiniz.

Önemli

  • Hem ADF hem de şaryo camı üzerine orijinal yerleştirdiğinizde ADF'deki orijinal şaryo camı üzerindeki orijinale göre öncelik kazanır.

  • Bu makine harici USB hub'larının kullanılmasını desteklemez.

  • USB flash bellek aygıtının tüm türleri desteklenmez.

  • USB'ye Tarama işlevini kullanırken, [Trm.Vrlr.USB'ye Kydt.] öğesini [Aktif] olarak ayarlayın. Ayrıntılar için, bkz. Yönetici Araçları Ayarları.

1USB flash bellek aygıtını USB portuna takın.

Ana ünite gösterimi

Tarayıcı ekranı görüntülenir.

[Trm.Vrlr.USB'ye Kydt.] mesajı ekranda görünene kadar bekleyin. Mesaj görünene kadar geçecek süre USB flash bellek aygıtının türüne göre değişir.

2Orijinali şaryo camına veya ADF'ye yerleştirin.

Orijinali yerleştirmek için, bkz. Orijinallerin Yerleştirilmesi.

Tarama ayarlarını gerektiği gibi belirtin. Tarama ayarlarının belirlenmesine ilişkin ayrıntılar için, bkz. Tarama için Tarama Ayarlarının Belirlenmesi.

3[Başlat] tuşuna basın.

Başla tuşu görseli

4İlgili seçim tuşuna basarak dosya biçimini seçin.

[Tarama Ayarları] adımında [Sınırsız Tarama] ayarı etkinleştirilmişse, şaryo camından tarama yaparken aşağıdaki ekranı görebilirsiniz.

İşletim paneli ekran görseli

Bu ekranı görürseniz, sonraki adımla devam edin.

5Daha taranacak orijinaliniz varsa, sonraki orijinali şaryo camı üzerine yerleştirin ve ardından [Evet] altındaki seçim tuşuna basın. Tüm orijinaller taranana kadar bu adımı tekrarlayın.

6Orijinallerin tümü tarandıktan sonra taranan dosyayı göndermeye başlamak için [Hayır] altındaki seçim tuşuna basın.

7“İşlem Tamamlandı” mesajı ekranda görüntülenene kadar bekleyin.

Taranan dosyalar USB flash bellek aygıtının kök dizininde kaydedilir.

8USB flash bellek aygıtını makineden çıkarın.

Not

  • Taramayı iptal etmek için, [Clear/Stop] tuşuna basın. Tarama dosyaları atılacaktır.

  • Tarama ayarları altında [Tarama Modu] ayarını değiştirerek makineyi noktalı resim veya gri tonlarında siyah beyaz tarama yapmak üzere yapılandırabilirsiniz. [Tarama Modu] hakkında ayrıntılı bilgi için, bkz. Tarayıcı Ayarları.

  • Tarama ayarları altında [Sınırsız Tarama] ayarı etkinleştirilmişse, tekli tarama prosedüründe orijinalleri şaryo camı üzerine art arda yerleştirebilirsiniz. [Sınırsız Tarama] ile ilgili ayrıntılar için, bkz. Tarayıcı Ayarları.

  • Tarayıcı ayarları altındaki [Dosya Tipi] ayarı [Çoklu Sayfa] olarak ayarlanmışsa, tüm sayfaları içeren tek bir PDF veya TIFF dosyası oluşturmak için birden çok sayfayı tarayabilirsiniz. Ancak, dosya formatı JPEG ise, taranan her sayfa için tek sayfalı bir dosya oluşturulacaktır. [Dosya Tipi] ile ilgili ayrıntılar için, bkz. Tarayıcı Ayarları.

  • Kağıt ADF içerisinde sıkışırsa, tarama işi bekletilecektir. Geçerli işi sürdürmek için, sıkışmış kağıdı çıkarın ve sıkışan sayfadan başlayarak orijinalleri tekrar tarayın. ADF'ye sıkışan kağıdın nasıl çıkarılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi için, bkz. Kağıt Sıkışıklıklarını Giderme.