Kullanıcı Rehberi

Yazdırma Çıktısı İşlevleri

Yazdırma çıktılarının biçimini amaçlarınıza uygun olarak belirleyebilirsiniz. Bu bölüm, belirleyebileceğiniz ayarların bazılarını açıklamaktadır.

Bir dokümanın birden çok setini yazdırma

Aynı dokümanın birden fazla setini yazdırabilirsiniz.

Doküman yığınlarında çıktıyı setleme

Çok sayfalı bir dokümanın bütün setlerini her seferde tek set olacak şekilde yazdırabilirsiniz (P1, P2, P1, P2 ...). Çoklu setleri yazdırırken bu işlev kullanılmıyorsa, çıktılar sayfa yığınları şeklinde yazdırılacaktır (P1, P1, P2, P2 ...). Bu işlev, örneğin sunum malzemeleri hazırlarken kullanışlıdır.

Görüntünün yönünü değiştirme veya döndürme

Bir görüntünün yönünü dikey veya yatay olarak değiştirebilirsiniz. Ayrıca görüntüyü 180 derece döndürebilirsiniz. Önceden tanımlanmış üst ve alt tarafları olan bir kağıt (antetli kağıt gibi) kullanırken görüntünün baş aşağı yazdırılmasını önlemek için döndürmeyi kullanın.

Yaprak başına birden çok sayfa yazdırma

Bir kağıt yaprağına birden fazla sayfa yazdırabilirsiniz.

Bu işlev kullanılırken, kağıt boyutuna ve her yaprak üzerine sığdırmak istediğiniz sayfa sayısına bağlı olarak uygun bir küçültme oranı otomatik olarak seçilir.

Kağıdın her iki tarafına yazdırma (dubleks yazdırma)

Kağıdın her iki tarafına da yazdırabilirsiniz.

Dokümanı küçültme veya büyütme

Dokümanları %1'lik artışlarla %25 ila %400 arasında belirli bir oranla küçültebilir veya büyütebilirsiniz.

Ayrıca, dokümanları otomatik olarak belirli bir kağıt boyutuna sığacak şekilde küçültebilir veya büyütebilirsiniz. Bu işlev, örneğin Web sayfalarını yazdırırken kullanışlıdır.

Boş sayfaların yazdırılmaması

Bir yazdırma işi boş sayfalar içeriyorsa, bu sayfaların yazdırılması önlenebilir.

Özel boyutlu kağıda yazdırma

Kağıt boyutunu özel boyut olarak belirleyerek, standart olmayan boyutta kağıt üzerine yazdırabilirsiniz.

Özel bir kağıt boyutu seçmek için, [Doküman Boyutu:] listesinden [Özel Kağıt Boyutu] seçin ve ardından kağıt boyutunu yapılandırmak için iletişim kutusunun alt kısmında yer alan [Özel Kağıt Boyutu...] düğmesine tıklayın.

Baskılar üzerine metin ekleme (filigran)

Baskılar üzerine filigran metni ekleyebilirsiniz. Çeşitli ön tanımlı filigranlar sağlanmaktadır. Ayrıca kendi filigranlarınızı da oluşturabilirsiniz.

Not

  • Yukarıda açıklanan işlevlerin bazıları, yazıcı sürücüsüne veya işletim sistemine bağlı olarak kullanılabilir olmayabilir. Ayrıntılar için, yazıcı sürücüsü Yardım Bölümüne bakın.