Kullanıcı Rehberi

Kilitli bir Yazdırma Dosyası saklamak

Bu bölümde yazıcı sürücüsünü kullanarak bir Kilitli Yazdırma dosyasının makineye nasıl depolanacağı açıklanmaktadır.

Bu makineye ait uygulamayı kullanarak da Kilitli Bskı dosyalarını makineye kaydedebilirsiniz. Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi için uygulamanın kılavuzlarına bakın.

1Bilgisayarınızda yazdırmak istediğiniz dosyayı açın.

2[Dosya] menüsünde, [Yazdır...] öğesine tıklayın.

3[Yazıcı Seç] alanında bu makinenin adını seçin ve ardından [Tercihler] öğesine tıklayın.

4[Kurulum] sekmesine tıklayın ve ardından [Kilitli Yazdırma] onay kutusunu seçin.

[Parola: (4 ila 8 basamak)] ve [Kullanıcı Kimliği: (1 ila 9 alfanumerik karakter)] metin kutuları kullanılabilir hale gelir.

[Kullanıcı Kimliği: (1 ila 9 alfanümerik karakter)] metin kutusunda bilgisayar hesabınızın oturum açma kullanıcı adı veya önceki Kilitli Yazdırma işi için kullandığınız kullanıcı kodu bulunur.

5Parolayı (4 ila 8 hanelidir) ve kullanıcı kimliğini (1 ila 9 alfanümerik karakter içerir) yazın ve ardından [OK] seçeneğine tıklayın.

Kullanıcı kimliği, Kilitli Yazdırma dosyanızı makinenin kontrol panelinde tanımlamak için kullanılır.

6Bir yazdırma komutu yürütün.

Yazdırma işi, makineye Kilitli Yazdırma dosyası olarak depolanır. Kontrol panelinden parolayı girerek dosyayı yazdırabilirsiniz.

Not

  • Kilitli yazdırma dosyası yazdırıldığında veya makinenin gücü kapatıldığında makinenin belleğinden otomatik olarak silinir.

  • Makine aynı anda en fazla 5 iş veya 5 MB Kilitli Yazdırma verisi depolayabilir.

  • Makine başka Kilitli Yazdırma dosyası depolayamıyorsa bile, işi iptal etmeden önce sistem ayarları altındaki [Kilitli Bskı] seçeneğinde belirtilen süre boyunca yeni bir Kilitli Yazdırma dosyası bekletir. Bu süre boyunca, yeni Kilitli Yazdırma dosyasını yazdırabilir veya silebilirsiniz. Yeni Kilitli Yazdırma dosyasının makineye depolanabilmesi için mevcut bir Kilitli Yazdırma dosyasını da yazdırabilir veya silebilirsiniz.