Ciltlenen kitapçıkları spiral ciltleyici tepsisinden alma
![]()
|
![]()
Spiral ciltleyici kapısı açıkken ve ciltleme ünitesi bağlı değilken, Enerji Koruyucusu modundan çıkmadığınızdan veya makineyi açmadığınızdan emin olun. Bu işlemin yapılması, spiral ciltleyici işlevinin kullanılamaz hale gelmesine yol açarak başlatma işlemini etkiler.
Kazara bunu yaparsanız, spiral ciltleyicinin ciltleme ünitesini tekrar bağlayın, kapıyı kapatın ve ardından normal işlemi geri yüklemek için gücü kapatıp açın.

![]()
Spiralli ciltleyici tepsisini çıkarmadan önce, makinenin çalışmakta olmadığından emin olun.
Spiral ciltleyici tepsisinden ciltlenen kitapçıkları alırken, spiralleri makineye sıkıştırmamaya dikkat edin.
Mevcut spiral ciltli kitapçığa sayfa ekleme
![]()
|
Mevcut spiralli ciltli kitapçıklara yeni sayfalar eklemek için spiral ayağını ve spiral açıcıyı kullanabilirsiniz. Kapak eklemek, mevcut sayfaları değiştirmek veya yeni sayfalar eklemek için bu araçları kullanın.

Spiral ayağı
Spiral açıcı
Spiral ciltli kitapçığa eklemek istediğiniz sayfalara delikler delin.
Spiral ciltli kitapçık kapalı iken, her iki spiralin ayaktaki oluğa yerleşmesi için spiral dişlisini spiral ayağına oturtun.

Spiral dişlisinin sırtını spiral ayağındaki sabitleme kulakçığına yerleştirin. Yerine oturtmak için spiral dişlisini dikkatlice aşağı bastırın.

Ciltli kitapçıkta yeni sayfaları eklemek istediğiniz yeri açın ve ardından bir elinizi spiral ayağı üzerine koyun.

Spiral açıcının sivri ucunu spiral dişlisinin bir ucuna yerleştirin ve ardından spiral dişli boyunca itin.

Spiral açıcıyı üzerlerine doğru ittikçe spiral dişlileri açılır.
Yeni sayfaları ekleyin.
Spiral açıcının yan taraflarını kullanarak açılan spiralleri dikkatlice aşağı bastırın.
50 sayfalık ciltleme spiral dişlisini kapatmak için daha küçük oluklara sahip spiral açıcısının yan tarafını kullanın.
100 sayfalık ciltleme spiral dişlisini kapatmak için daha büyük oluklara sahip spiral açıcısının yan tarafını kullanın.

Spiral dişlileri spiral açıcı ile aşağı bastırdıkça kapanır.
Spiral dişlisini spiral ayağından alın.
![]()
Spiral açıcıyı kullanırken, kendinizi ya da başkalarını yaralamamaya ve etraftaki eşyalara zarar vermemeye dikkat edin.

