Gegevens op het apparaat coderen

VOORZICHTIG

• Houd SD-kaarten of USB-memorysticks buiten bereik van kinderen. Als een kind per ongeluk een SD-kaart of USB-memorystick inslikt, moet u onmiddellijk een dokter raadplegen.

Belangrijk

• Deze functie is alleen beschikbaar voor de standaard harde schijf. Als uw apparaat is uitgerust met de optie Enhanced Security HDD, zijn de gegevens op de harde schijf altijd gecodeerd. Daarom kan deze functie alleen de NVRAM-gegevens van het apparaat coderen.

Als het geheugenopslagapparaat of de harde schijf wordt gestolen, kan gegevensverlies worden voorkomen door de gegevens op het apparaat, zoals het adresboek, verificatiedata en bestanden te coderen.

Zodra de codering is ingeschakeld, worden alle gegevens in de toekomst op het apparaat gecodeerd opgeslagen.

U kunt er ook voor kiezen om de gegevens die momenteel op het apparaat staan opgeslagen, te coderen of te verwijderen.

Het coderingsalgoritme is AES-256.

Gegevens die zijn gecodeerd

Met deze functie worden gegevens gecodeerd die zijn opgeslagen in het NVRAM van het apparaat (geheugen dat aanwezig blijft zelfs nadat het apparaat is uitgezet) en op de harde schijf.

De volgende gegevens worden gecodeerd:

NVRAM

• Systeeminstellingsgegevens

• Netwerk I/F instellingsgegevens

• Gebruikerscode-informatie

• Tellerinformatie

Harde schijf

• Adresboek

• Embedded Software Architecture applications' program/log

• Logboeken (taak-/toegangs-/milieuvriendelijk logboek)

• Verzonden/ontvangen e-mail

• Opgeslagen lettertypes

• Gespoolde taken

• Miniatuurweergave van opgeslagen documenten

• Opgeslagen documenten

• Opgeslagen stempels

Soort codering

Specificeer of de bestaande gegevens ook moeten worden gecodeerd en op de harde schijf moeten blijven staan of dat deze moeten worden verwijderd (formatteren). Codering duurt enige tijd als een grote hoeveelheid gegevens moet worden bewaard. De NVRAM-gegevens zullen niet worden verwijderd (geïnitialiseerd).

Instelling

Bewaarde gegevens

Te initialiseren gegevens

Benodigde tijd

Alleen geg. best.sys.

• Adresboek

• Embedded Software Architecture applications' program/log

• Logboeken (taak-/toegangs-/milieuvriendelijk logboek)

• Verzonden/ontvangen e-mail

• Opgeslagen lettertypes

• Gespoolde taken

• Miniatuurweergave van opgeslagen documenten

• Documenten die zijn doorgestuurd naar de captureserver

• Bestanden die zijn ontvangen via e-mailen voor afdrukken

• Opgeslagen documenten (documenten die zijn opgeslagen op de Document Server en Beveiligde afdruk-bestanden/ Testafdruk-bestanden / Opgeslagen afdruk-bestanden / Uitgestelde afdruk-bestanden en ontvangen en opgeslagen faxdocumenten)

• Opgeslagen stempels

Ongeveer 2 uur en 15 minuten

Alle gegevens

Alle gegevens:

Zowel te bewaren als de niet te bewaren gegevens wanneer [Alleen geg. best.sys.] is gespecificeerd

Geen

Ongeveer 5 uur en 30 minuten

Alle geg. format.

Geen

Alle gegevens:

Zowel te bewaren als de niet te bewaren gegevens wanneer [Alleen geg. best.sys.] is gespecificeerd

Enkele minuten

Opmerkingen bij het inschakelen van de coderingsinstellingen

• Als u de toepassing Embedded Software Architecture of App2Me gebruikt, let er dan op dat u [Alleen geg. best.sys.] of [Alle gegevens] opgeeft.

• Let erop dat de apparaatinstellingen tijdens de initialisatie niet worden teruggezet naar hun standaard systeemwaarden, zelfs niet als [Alle geg. format.], [Alleen geg. best.sys.] of [Alle gegevens] is gespecificeerd.

Gegevens herstellen

• Om gegevens over te dragen naar een ander apparaat, moeten de gecodeerde gegevens worden hersteld. Voor meer informatie dient u contact op te nemen met uw onderhoudsvertegenwoordiger.

• De coderingssleutel die is gebruikt voor gegevenscodering is nodig om de gegevens te herstellen.

• U kunt opgeven of u de coderingssleutel wilt afdrukken of deze op een SD-kaart wilt opslaan.

• U kunt de coderingssleutel op een later tijdstip wijzigen.