Basisbedieningsprocedure van de WSD-scanner (ophaaltype)

1Op de clientcomputer klikt u op het menu [Start], gaat u naar [Alle programma's] en klikt u vervolgens op [Windows faxen en scannen].

2Plaats een origineel op dit apparaat.

3In het venster [Windows faxen en scannen] klikt u op het menu [Bestand], gaat u naar [Nieuw] en klikt u vervolgens op [Scannen...].

4Selecteer het apparaat dat u wilt gebruiken in het dialoogvenster [Apparaat selecteren] en klik vervolgens op [OK].

5Maak de instellingen voor het origineeltype en het scantype, etc.

Voor meer informatie over de items die u kunt instellen, zie Items en instellingen voor het scanprofiel.

Om een opgeslagen profiel te gebruiken, selecteert u het profiel in [Profiel:].

6In het dialoogvenster [Nieuwe scan] klikt u op [Scannen].

Het origineel wordt gescand.

Wanneer originelen worden gescand met de ADF scant het apparaat elke keer één pagina wanneer het de instructie krijgt om te scannen. Wanneer u meerdere originelen wilt scannen klikt u elke keer dat u een pagina van het origineel scant op [Scan] in het dialoogvenster.

Opmerking

• Als het scannen te lang duurt, kan de computer een time-out krijgen, waardoor het bericht "Automatisch scannen kan niet worden voltooid" verschijnt. Als dit gebeurt, wijzigt u de scaninstellingen of scant u de originelen per zijde.

• Als u in de profielinstellingen [Papierinvoer (enkelzijdig scannen)] kiest bij [Bron:], wordt er slechts één zijde per bewerking gescand. Als u [Papierinvoer (dubbelzijdig scannen)] kiest bij [Bron:], worden er per bewerking twee zijden gescand.

• U kunt geen originelen scannen terwijl andere originelen worden gescand.

• Dubbelzijdige originelen worden gescand voor zijwaartse opening (boven-tot-boven-richting).

• Verzendresultaten van scantaken via WSD (ophaaltype) verschijnen niet in de Bestandsstatus.

• De functie Blanco pagina detecteren is niet beschikbaar wanneer u de WSD-scanner (ophaaltype) gebruikt.

• Indien een scanmethode anders dan [Automatische detectie] is ingesteld, dan kan het origineel mogelijk niet op het ingestelde formaat worden gescand. Verwijder in zulke gevallen het scanprofiel en scan het origineel daarna opnieuw in. Voor meer informatie over het verwijderen van een scanprofiel, zie Een scanprofiel wijzigen.

• Om een origineel correct te scannen, plaatst u deze zoals getoond in de volgende tabel:

Scanmethode

Origineelrichting

Glasplaat

Bovenrand raakt linkerzijde van de glasplaat

Afbeelding van de richting van het origineel

ADF

Bovenrand raakt linkerzijde van de ADF

Afbeelding van de richting van het origineel