De functie Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat) gebruiken

VorigeVolgende

VOORZICHTIG

• Houd SD-kaarten of USB-geheugenopslagapparaten buiten bereik van kinderen. Als een kind per ongeluk een SD-kaart of USB-geheugenapparaat inslikt, moet u onmiddellijk een dokter raadplegen.

Met de functie Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat) kunt u bestanden lezen en afdrukken die zijn opgeslagen op een geheugenopslagapparaat, zoals een USB-flashgeheugen- of een SD-kaart. Ook kunt u gescande gegevens op een geheugenopslagapparaat opslaan.

De volgende bestandsindelingen kunnen worden afgedrukt met de functie Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat): JPEG, TIFF, PDF en XPS. De gescande gegevens kunnen worden opgeslagen in JPEG-, TIFF- en PDF-indeling.

Een bestand opgeslagen op een geheugenopslagapparaat afdrukken

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Druk op het pictogram [Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat)].

3Druk op [Opslagmedia afdrukken].

4Sluit een geheugenopslagapparaat aan op de mediasleuf.

Voor meer informatie over het aansluiten van een geheugenopslagapparaat, zie Snel aan de slag.

5Druk op [USB] of [SD kaart], afhankelijk van het type opslagapparaat.

6Selecteer het document dat u wilt afdrukken.

Afbeelding van bedieningspaneel

U kunt de volgende bewerkingen uitvoeren op het geselecteerde document:

• Voorvertoning

Hiermee wordt een voorvertoning van de eerste pagina van het document weergegeven.

• Geselecteerd

Geeft de lijst van de geselecteerde documenten weer.

7Druk indien nodig op [Afdrukinstell.] om de instellingen zoals het aantal kopieën of dubbelzijdig afdrukken te wijzigen.

8Druk op [Starten].

Gescande gegevens op een geheugenopslagapparaat opslaan

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Druk op het pictogram [Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat)].

3Druk op [Scannen naar opslagmedia].

4Sluit een geheugenopslagapparaat aan op de mediasleuf.

Voor meer informatie over het aansluiten van een geheugenopslagapparaat, zie Snel aan de slag.

5Druk op [USB] of [SD kaart], afhankelijk van het type opslagapparaat dat u gebruikt.

6Geef de locatie op waar u de gescande gegevens wilt opslaan.

Afbeelding van bedieningspaneel

7Plaats het origineel.

8Druk indien nodig op [Scaninstellingen] om de instellingen zoals het bestandstype of de scanresolutie te wijzigen.

9Om de gescande afbeelding te bekijken voordat u deze in een bestand opslaat, drukt u op [Voorvertoning].

10Druk op [Starten].

11Druk op [Scannen volt.] nadat het scannen van het origineel is voltooid.

Als er nog meer originelen moeten worden gescand, plaatst u het volgende origineel en drukt u vervolgens op [Volg. orig. scannen].

12Wanneer het voorvertoningsscherm verschijnt, controleert u de gescande afbeelding en drukt u vervolgens op [Opslaan].

Opmerking

• Als de bestandsnaam niet is opgegeven in [Scaninstellingen], wordt de gescande afbeelding opgeslagen onder de naam die voldoet aan de volgende naamgevingsregels:

• Voor een enkele pagina:

Datum en tijd van verzending (JJJJMMDDUUMMSSMMM) + 4-cijferig serieel paginanummer (_nnnn) + extensie (.tif/.jpg/.pdf)

Wanneer u bijvoorbeeld om 15:30:15.5 op 31 dec. 2020 een origineel van 10 pagina's in JPEG-formaat verstuurt, zijn de bestandsnamen van "20201231153015500_0001.jpg" tot "20201231153015500_0010.jpg".

• Voor meerdere pagina's:

Datum en tijd van verzending (JJJJMMDDUUMMSSMMM) + extensie (.tif/.jpg/.pdf)

Wanneer u bijvoorbeeld om 15:30:15.5 op 31 dec. 2020 een origineel van 10 pagina's in PDF-indeling verstuurt, is de bestandsnaam "20201231153015500.pdf".

• Wanneer u gegevens scant naar een geheugenopslagapparaat, gebruik dan tekens die overeenkomen met de ASCII-codes voor de bestandsnaam. Wanneer u tekens gebruikt die niet overeenkomen met de ASCII-codes, dan kan het apparaat de documenten mogelijk niet lezen of opslaan.

• Bepaalde typen USB-flashgeheugenapparaten en SD-kaarten kunnen niet worden gebruikt.

VorigeVolgende