Vynechat záhlaví
 

Předcházení neoprávněnému kopírování / Zabezpečení dat pro kopírování

Kopírka, dokumentový server a funkce tiskárny umožňují vložit vzor, který odrazuje či zabraňuje neoprávněnému kopírování.

Pokud je povolena funkce Předcházení neoprávněnému kopírování, zobrazí se na nelegálně provedené kopii vložený text (například varování "Zákaz kopírování"). Tak se může předejít neoprávněnému kopírování.

Pokud je zapnuta funkce Zabezpečení dat pro kopírování a nastavení speciálních vzorů vložených do dokumentu je povoleno, jsou kopie dokumentů s vloženými vzory vytištěny s šedým přetiskem. Tak se může předejít úniku informací. Chcete-li chránit dokumenty šedým přetiskem, aktivujte na kopírce či multifunkční tiskárně funkci Zabezpečení dat při kopírování.

Pokud zařízení s aktivní funkcí Zabezpečení dat při kopírování zjistí soubor chráněný funkcí Zabezpečení dat při kopírování, vydá zvukový signál a zaznamená neoprávněné kopírování do protokolu.

Další informace viz níže:

Použití zabránění neoprávněného kopírování

  1. Na zařízení povolte tisk vložených vzorů. Toto nastavení musí být zadáno správcem zařízení. Podrobnosti ohledně zadávání nastavení viz Aktivace tisku vzoru.

  2. Zadejte nastavení předcházení neoprávněného kopírování na kopírce, dokumentovém serveru nebo ve funkci tiskárny. Oprávnění zadat nastavení závisí na nastavení v položce [Povinné zamezení tvorby neautorizovaných kopií]. Podrobnosti viz Aktivace tisku vzoru.

Použití Zabezpečení dat pro kopírování

  1. Na zařízení povolte tisk vložených vzorů. Toto nastavení musí být zadáno správcem zařízení. Podrobnosti ohledně zadávání nastavení viz Aktivace tisku vzoru.

  2. Zadejte nastavení zabezpečení dat pro kopírování pro kopírku, dokumentový server nebo funkci tiskárny. Oprávnění zadat nastavení závisí na nastavení v položce [Povinné zamezení tvorby neautorizovaných kopií]. Podrobnosti viz Aktivace tisku vzoru.

  3. Nastavte "Zjistit zabezpečení dat pro kopírování" u tištěných kopií, aby se dokumenty nelegálně kopírované, faxované, skenované či ukládané do zařízení vytiskly s šedým přetiskem. Toto nastavení musí být zadáno správcem zařízení. Podrobnosti ohledně zadávání nastavení viz Aktivace Zjištění zabezpečení dat pro kopírování.

Upozornění

  • Při kopírování může být tloušťka vloženého vzoru odlišná od nastavení typu originálu. Pokud k tomu dojde, změňte nastavení typu originálu na [Text] nebo [Foto].