Vynechat záhlaví
 

Pokyny pro použití funkce prohlížeče

Komunikace mezi multifunkční tiskárnou a serverem přes webový prohlížeč je vystavena nebezpečí odposlechu a manipulaci s daty. Z tohoto důvodu doporučujeme instalaci certifikátů používaných pro webové stránky, které má multifunkční zařízení povoleno prohlížet, a aktivujte předem funkci kontroly certifikátu stránky na zařízení. Přístupu neoprávněných osob je možné zabránit povolením přístupu zařízení pouze na webové stránky, jejichž certifikát je na zařízení nainstalován.

Doporučujeme aktivovat funkci [Kontrola certifikátu stránky], zejména když posíláte data pomocí rozšířeného JavaScriptu.

K aktivaci funkce [Kontrola certifikátu stránky] je nezbytné aktivovat funkce SSL zařízení a instalovat certifikáty stránek.

Podrobnosti ohledně konfigurace SSL viz Konfigurace nastavení SSL/TLS.

Podrobnosti ohledně instalace certifikátů stránek viz Konfigurace ověření IEEE 802.1X .

Nastavení Kontroly certifikátů stránek lze v zařízení zadat pouze přes Web Image Monitor.

Viz příslušné kapitoly v nápovědě k aplikaci Web Image Monitor.

Je-li [Kontrola certifikátu stránky] deaktivovaná a uživatel vstoupí na nedůvěryhodnou webovou stránku, může se objevit výstražná zpráva.

Pokud k tomu dojde, může mít připojená webová stránka problém se zabezpečením. V takovém případě je nutné, aby se správce za pomoci příručky Troubleshooting (Odstraňování problémů)“ poskytl uživatelům odpovídající pokyny k provedení příslušných opatření.

I když se taková zpráva neobjeví, měl by dále správce instruovat uživatele ke kontrole certifikátů a URL připojených webových stránek, aby se dal zamezit přístup na nepovolené stránky, a tím se riziko úniku informací a nepovolených úprav snížilo na minimum.

Nedůvěryhodná webová stránka

"Nedůvěryhodná stránka" je tato:

  • Neodesílá certifikát.

  • Certifikát webových stránek odesílá neznámý zdroj.

  • Platnost certifikátu webové stránky vypršela.