Vynechat záhlaví
 

Správa souborů protokolů

Sběr protokolů uložených v tomto zařízení vám umožní sledovat podrobné údaje o přístupu k zařízení, identitě uživatelů, používání různých funkcí zařízení a historii chyb.

Protokoly lze odstraňovat pravidelně, čímž se uvolní místo na disku.

Protokoly si můžete prohlížet pomocí aplikace Web Image Monitor nebo pomocí serveru pro sběr protokolů. Shromážděné protokoly lze převést do CSV souborů a stáhnout všechny najednou. Nelze je číst přímo z pevného disku.

Typy protokolů

V tomto zařízení jsou uloženy 3 typy protokolů: protokol úloh, protokol přístupů a ekologický protokol.

  • Protokol úloh

    Ukládá podrobnosti operací spojených se soubory uživatele jako například kopírování, tisk a ukládání na dokumentový server a operace na ovládacím panelu jako například odesílání a přijímání faxů, odesílání skenovaných souborů a tisk reportů (např. konfigurační strana).

  • Protokol přístupů

    Ukládá podrobnosti o přihlašování a odhlašování, operace s uloženými soubory, např. vytváření, editace a vymazání, operace servisního technika zákazníka, např. formátování pevného disku, systémové operace, např. prohlížení výsledků přenosu protokolů, a operace zabezpečení, např. zadání nastavení pro šifrování, detekci neoprávněného přístupu, zablokování uživatele a ověření firmwaru.

  • Ekologický protokol

    Ukládá informace o zapnutí a vypnutí hlavního spínače, přechodu do stavu napájení, časech provádění úloh nebo časových intervalech mezi úlohami, o spotřebě papíru za hodinu a spotřebě energie.

Upozornění

  • Podrobnosti ohledně serveru pro sběr protokolů viz uživatelská příručka k serveru pro sběr protokolů.

  • Při používání serveru pro sběr protokolů musíte provést nastavení přenosu protokolů na serveru sběru protokolů.