Vynechat záhlaví
 

Konfigurace PDF s elektronickými podpisy

Toto zařízení může vytvořit PDF s elektronickým podpisem. PDF s elektronickým podpisem potvrzuje tvůrce PDF dokumentu a datum a čas jeho vytvoření. Předchází se tím i manipulaci nebo změnám v dokumentech, protože změněné dokumenty je možné vysledovat.

Když chcete vytvořit PDF s elektronickým podpisem, nejdříve vyberte certifikát, který použijete pro podpis, z vytvořených a nainstalovaných certifikátů zařízení.

Jako certifikát zařízení můžete použít certifikát s vlastním podpisem vytvořený zařízením nebo certifikát vydaný certifikačním úřadem. Podrobnosti ohledně vytvoření a instalace certifikátu zařízení viz Ochrana komunikačních cest pomocí certifikátu zařízení.

Důležité

  • Chcete-li vytvořit digitálně podepsané soubory PDF, je třeba nejprve vyplnit položku [E-mailová adresa správce] v části [Přenos souboru] v nabídce [Systémová nast.].

  • Chcete-li použít certifikát zařízení pro digitálně podepsané soubory PDF, je třeba nejprve zadat e-mailovou adresu správce tak, aby byla stejná jako registrovaná adresa v položce „E-mailová adresa správce“ v nabídce [Systémová nast.].

Vyberet certifikát, který použijete pro podpis.

1Přihlaste se jako správce sítě pomocí aplikace Web Image Monitor.

2Najeďte na [Správa zařízení] a pak klikněte na [Konfigurace].

3V části „Zabezpečení“ klikněte na [Certifikát zařízení].

4Pod položkou "Certifikace" v rozbalovacím okně "Digitální podpis PDF" nebo "Digitální podpis PDF/A" vyberte certifikát, který bude použit pro elektronický podpis.

Digitální podpis PDF: lze připojit k dokumentům PDF v jiných formátech než PDF/A.

Digitální podpis PDF/A: lze připojit k dokumentům PDF ve formátu PDF/A.

5Klikněte na [OK].

6Zobrazí se zpráva “Probíhá aktualizace...”. Počkejte 1 až 2 minuty a pak klikněte na tlačítko [OK].

Pokud se po kliknutí na tlačítko [OK] znovu nezobrazí předchozí obrazovka, chvíli počkejte a poté klikněte na tlačítko obnovení prohlížeče.

7Odhlaste se.

Upozornění

  • Pokud vybranému certifikátu zařízení vyprší platnost, nebude možné připojit podpis k PDF. Vyberte certifikát s platným obdobím.

  • Podpisový algoritmus digitálního podpisu zařízení, který lze připojit k souborům PDF/A je "sha1WithRSA-1024".