Vynechat záhlaví
 

Povolení nastavení šifrování

Důležité

  • Zařízení nemůže být používáno, pokud probíhá šifrování dat.

  • Jakmile je proces šifrování spuštěn, nelze jej přerušit. Zajistěte, aby hlavní spínač zařízení nebyl vypnut po celou dobu, kdy probíhá šifrování. Pokud bude vypnut hlavní spínač zařízení v průběhu šifrování, dojde k poškození pevného disku a všechny data na něm budou nepoužitelná.

  • Šifrovací klíč je nezbytný pro obnovení dat v případě poruchy zařízení. Šifrovací klíč dobře uschovejte pro případné obnovení zálohovaných dat.

  • Šifrování začne poté, co dokončíte postup na ovládacím panelu a restartujete zařízení tak, že hlavní spínač vypnete a zase zapnete. Jestliže jsou zadány funkce Smazat celou paměť a funkce šifrování, šifrování začne po přepsání dat uložených na pevném disku a restartování zařízení vypnutím a zapnutím hlavního spínače.

  • Používáte-li funkci Smazat celou paměť a současně i šifrování, a zvolíte-li trojnásobné přepsání pro položku "Náhodná čísla", může proces trvat až 9 hod. a 30 min. Opětovné zašifrování z již zašifrovaného stavu zabere stejný čas.

  • Funkce Smazat celou paměť také vymaže nastavení zabezpečení v zařízení, takže potom nebude možná správa zařízení ani správa uživatelů. Zajistěte, aby po dokončení procesu funkce Smazat celou paměť uživatelé do zařízení neukládali žádná data.

  • Restart bude rychlejší, pokud nebudou na pevný disk přenášena žádná data a pokud bude nastaveno šifrování [Formátovat vš.data] i v případě, že všechna data na pevném disku jsou formátována. Před šifrováním doporučujeme zálohovat důležitá data, jako je např. adresář a všechna data uložená na dokumentovém serveru.

1Přihlaste se jako správce zařízení pomocí ovládacího panelu.

2Stiskněte tlačítko [Systémová nastavení].

3Stiskněte záložku [Nástroje správce].

4Třikrát stiskněte tlačítko [Šipka dolůDalší].

5Stiskněte položku [Nastavení šifrování dat zařízení].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

6Stiskněte položku [Šifrovat].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

7Zvolte data, která mají být přenesena na pevný disk a nemají být odstraněna.

Chcete-li přenést všechna data na pevný disk, zvolte položku [Všechna data]. Pokud chcete přenést pouze data nastavení zařízení, zvolte položku [Jen systém. data souboru]. Chcete-li odstranit všechna data zvolte položku [Formátovat vš. data].

8Zadejte způsob zálohování šifrovacího klíče.

Pokud jste zvolili [Ulož na SD kartu], zasuňte kartu SD do slotu médií na boční straně ovládacího panelu a stiskněte [OK] k zálohování šifrovacího klíče dat zařízení.

Podrobnosti ohledně manipulace s SD kartou a o jejím vkládání viz příručka Getting Started (Začínáme).

Pokud jste zvolili [Tisk na papír], stiskněte tlačítko [Start] pro vytisknutí šifrovacího klíče dat zařízení.

9Stiskněte [OK].

10Stiskněte [Výstup].

11Stiskněte [Výstup].

12Odhlaste se.

13Vypněte hlavní spínač a pak jej znovu zapněte.

Zařízení začne převádět data v paměti po zapnutí zařízení. Počkejte, dokud se neobjeví zpráva “Převod paměti dokončen. Vypněte hlavní spínač. ” a potom opět vypněte hlavní spínač.

Podrobnosti ohledně vypínání hlavního spínače napájení viz příručka Getting Started (Začínáme).