Wanneer er een probleem is met het aansluiten op de scanner

Meldingen

Oorzaak

Oplossing

“Kan geen verbinding maken met de scanner. Controleer de instellingen voor het toegangsmasker van het netwerk in Gebruikersinstellingen.”

Er is een toegangsmasker ingesteld.

Neem voor meer informatie over het toegangsmasker contact op met uw beheerder.

“Kan scanner "XXX", die voor de vorige scan is gebruikt, niet vinden. "YYY" wordt daarvoor in de plaats gebruikt.”

"XXX" en "YYY" geven scannernamen aan.

De hoofdstroom van de eerder gebruikte scanner staat niet op "Aan".

Controleer of de scanner die voor de vorige scan is gebruikt, aan staat.

“Kan scanner "XXX", die voor de vorige scan is gebruikt, niet vinden. "YYY" wordt daarvoor in de plaats gebruikt.”

"XXX" en "YYY" geven scannernamen aan.

Het apparaat is niet correct op het netwerk aangesloten.

• Controleer of de eerder gebruikte scanner correct op het netwerk is aangesloten.

• Annuleer de persoonlijke firewall van de clientcomputer. Voor meer informatie, zie Windows Help.

• Gebruik een toepassing zoals telnet om te zorgen dat SNMPv1 of SNMPv2 is ingesteld als het protocol van het apparaat. Voor meer informatie over hoe u dit kunt controleren, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• Selecteer de scanner die voor de vorige scan gebruikt is.

“Er is een communicatiefout op het netwerk opgetreden.”

Er is een communicatiefout op het netwerk opgetreden.

Controleer of de clientcomputer het TCP/IP-protocol kan gebruiken.

“De scanner is niet beschikbaar. Controleer de verbinding van de scanner.”

Het apparaat staat uit.

Zet de printer aan.

“De scanner is niet beschikbaar. Controleer de verbinding van de scanner.”

Het apparaat is niet correct op het netwerk aangesloten.

• Controleer of het apparaat correct op het netwerk is aangesloten.

• Annuleer de persoonlijke firewall van de clientcomputer. Voor meer informatie, zie Windows Help.

• Gebruik een toepassing zoals telnet om te zorgen dat SNMPv1 of SNMPv2 is ingesteld als het protocol van het apparaat. Voor meer informatie over hoe u dit kunt controleren, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

“De scanner is niet beschikbaar. Controleer de verbinding van de scanner.”

Netwerkcommunicatie is niet beschikbaar omdat het IP-adres van het apparaat niet kan worden verkregen van de hostnaam. Als alleen "IPv6" is ingesteld op [Actief], kan het IPv6-adres mogelijk niet worden verkregen.

• Controleer of de hostnaam van het apparaat is opgegeven in de Netwerkverbindingstool. Controleer voor het WIA-stuurprogramma het tabblad [Netwerk] in de eigenschappen.

• Gebruik Web Image Monitor om "LLMNR" van "IPv6" in te stellen op [Actief].