Om de Coderingssleutel Instellingen Auto Exchange weer te geven of te wijzigen, gebruikt u het "ipsec ike"-commando.

De huidige instellingen tonen

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default}

• Om instelling 1-4 te tonen, geeft u het nummer [1-4] op.

• Om de standaardinstelling weer te geven, geeft u [default] op.

• Als u geen waarde opgeeft, worden alle instellingen getoond.

Instellingen uitschakelen

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} disable

• Geef het getal [1-4] op om instelling 1-4 uit te schakelen.

• Geef [default] op om de standaardinstellingen uit te schakelen.

Geef het gebruikersspecifieke lokale/externe adres op.

msh> ipsec ike {1|2|3|4} {ipv4|ipv6} "local address" "remote address"

• Voer het aparte instellingsnummer [1-4] in en het adrestype als u het lokale en externe adres wilt opgeven.

• Als u de lokale of externe adreswaarde wilt instellen, geef dan masklen op door [/] in te voeren en een heel getal tussen 0-32 als u een IPv4-adres opgeeft. Als u een IPv6-adres instelt, dan moet u masklen opgeven door [/] en een heel getal tussen 0-128 in te voeren.

• Als u geen adreswaarde opgeeft, wordt de huidige instelling getoond.

Geef het adrestype op in de standaard instelling

msh> ipsec ike default {ipv4|ipv6|any}

• Geef het adrestype op voor de standaard instelling.

• Voer [any] in als u zowel IPv4 als IPv6 wilt opgeven.

Instelling beveiligingsbeleid

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} proc {apply|bypass|discard}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het beveiligingsbeleid op voor het adres dat in de geselecteerde instelling is opgegeven.

• Geef [apply] om IPsec op de relevante pakketten toe te passen. Geef [bypass] op om IPsec niet toe te passen.

• Als u [discard] opgeeft, worden alle pakketten genegeerd waarop IPsec kan worden toegepast.

• Als u geen beveiligingsbeleid opgeeft, wordt de huidige instelling getoond.

Instelling beveiligingsprotocol

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} proto {ah|esp|dual}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het beveiligingsprotocol op.

• Voer [ah] in om AH op te geven. Voer [esp] in om ESP op te geven. Voer [dual] in om AH en ESP op te geven.

• Als u geen protocol opgeeft, wordt de huidige instelling getoond.

Instelling IPsec-voorwaardeniveau

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} level {require|use}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] op of voer [default] in en geef het vereiste IPsec-niveau op.

• Als u [require] opgeeft, worden gegevens niet verzonden wanneer IPsec niet kan worden gebruikt. Als u [use] opgeeft, worden gegevens op normale wijze verzonden wanneer IPsec niet kan worden gebruikt. Als IPsec kan worden gebruikt, wordt IPsec-verzending uitgevoerd.

• Als u geen voorwaardeniveau opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling inkapselingsmodus

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} mode {transport|tunnel}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef de inkapselingsmodus op.

• Voer [transport] in om de transportmodus op te geven. Voer [tunnel] in om de tunnelmodus op te geven.

• Als u het adrestype in de standaardinstelling heeft ingesteld op [any], kunt u [tunnel] niet gebruiken in de inkapselingsmodus.

• Als u geen inkapselingsmodus opgeeft, wordt de huidige instelling getoond.

Instellen van tunnel eindpunt

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} tunneladdr "beginning IP address" "ending IP address"

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het eindpunt van de tunnel en het eerste en laatste IP-adres op.

• Als u geen begin- of eindadres opgeeft, wordt de standaard instelling weergegeven.

Instelling IKE-partnerverificatiemethode

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} auth {psk|rsasig}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef de verificatiemethode op.

• Geef [psk] op om een gedeelde sleutel als verificatiemethode te gebruiken. Geef [rsasig] op om een certificaat als verificatiemethode te gebruiken.

• U moet ook de PSK-tekenreeks opgeven als u [psk] selecteert.

• Wij wijzen u erop dat als u "Certificaat" selecteert, het certificaat voor IPsec moet worden geïnstalleerd en ingesteld voordat het kan worden gebruikt. Gebruik Web Image Monitor voor het installeren en instellen van het certificaat.

Instelling PSK-tekenreeks

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} psk "PSK character string"

• Als u PSK kiest als verificatiemethode, voert u het nummer van de instelling [1-4] in of voert u [default] in en geeft u de PSK-tekenreeks op.

• Geef de tekenreeks op in ASCII-tekens. Afkortingen zijn niet toegestaan.

Instelling hash-algoritme ISAKMP SA (fase 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 hash {md5|sha1|sha256|sha384|sha512}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het ISAKMP SA (fase 1) Hash-algoritme op.

• Als u geen hash-algoritme invoert, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling coderings-algoritme ISAKMP SA (fase 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 encrypt {des|3des|aes128|aes192|aes256}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het ISAKMP SA (fase 1) coderingsalgoritme op.

• Als u geen coderingsalgoritme opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling Diffie-Hellman groep ISAKMP SA (fase 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 dhgroup {1|2|14}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het ISAKMP SA (fase 1) Diffie-Hellman groepsnummer op.

• Geef het te gebruiken groepsnummer op.

• Als u geen groepsnummer opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling geldigheidsperiode ISAKMP SA (fase 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 lifetime "validity period"

• Voer het instellingsnummer [1-4] in of voer [default] in en geef de ISAKMP SA (fase 1) geldigheidsperiode op.

• Voer de geldigheidsperiode in (in seconden) van 300 tot 172.800.

• Als u geen geldigheidsperiode opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling verificatie-algoritme IPsec SA (fase 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 auth {hmac-md5|hmac-sha1|hmac-sha256|hmac-sha384|hmac-sha512}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het IPsec SA (fase 2) verificatie-algoritme op.

• U moet meerdere coderingsalgoritmen scheiden d.m.v. een komma (,). De huidige instellingswaarden worden weergegeven in volgorde van prioriteit (van hoog naar laag).

• Als u geen verificatie-algoritme opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling coderingsalgoritme IPsec SA (fase 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 encrypt {null|des|3des|aes128|aes192|aes256}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het IPsec SA (fase 2) coderingsalgoritme op.

• U moet meerdere coderingsalgoritmen scheiden d.m.v. een komma (,). De huidige instellingswaarden worden weergegeven in volgorde van prioriteit (van hoog naar laag).

• Als u geen coderingsalgoritme opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling PFS voor IPsec SA (fase 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 pfs {none|1|2|14}

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef het IPsec SA (fase 2) Diffie-Hellman groepsnummer op.

• Geef het te gebruiken groepsnummer op.

• Als u geen groepsnummer opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling geldigheidsperiode voor IPsec SA (fase 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 lifetime "validity period"

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en geef de IPsec SA (fase 2) geldigheidsperiode op.

• Voer de geldigheidsperiode in (in seconden) van 300 tot 172.800.

• Als u geen geldigheidsperiode opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instellingswaarden terugzetten

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default|all} clear

• Voer het nummer van de instelling [1-4] in of voer [default] in en zet de opgegeven instelling terug. Als u [all] opgeeft, worden alle instellingen, inclusief de standaardinstelling, teruggezet.