Tekstinformatie invoegen in gescande gegevens

U kunt de OCR-functie gebruiken om de tekstinformatie in het gescande document in te voegen zonder de gegevens op uw computer te hoeven verwerken.

Belangrijk

• Voor meer informatie over de optionele eenheden die voor deze functie zijn vereist, zie Snel aan de slag.

• De volgende bestandstypen worden door deze functie ondersteund: [PDF], [Hoge compressie PDF] en [PDF/A].

• Als [Zwart/Wit: Foto] is geselecteerd op het tabblad [Origineeltype] onder [Scaninstellingen] wanneer er originelen worden gescand, wordt de tekst gescand in grijstinten en worden de tekens en het bovenste en onderste gedeelte van de pagina niet correct herkend. Als de OCR-nauwkeurigheid een hogere prioriteit heeft dan de afbeeldingskwaliteit, selecteer dan [Zwart/Wit:Tekst] op het tabblad [Origineeltype] onder [Scaninstellingen] bij het scannen van het origineel.

• U kunt de OCR-functie in de volgende gevallen gebruiken:

• [TIFF/JPEG] of [TIFF] als het bestandstype is geselecteerd.

• Als [100 dpi] is geselecteerd als de resolutie.

• Als de WSD- of DSM-bestemmingslijst gebruikt wordt.

Schermafbeelding bedieningspaneelBij gebruik van de toepassing Scanner

Afbeelding van bedieningspaneel

Voor informatie over het gebruik van het toepassingsscherm, zie "[Scanner]-scherm".

Schermafbeelding bedieningspaneelBij gebruik van de toepassing Scanner (klassiek)

Voor meer informatie over het gebruik van de klassieke scannerfunctie, zie Procedure voor het opnemen van tekstinformatie in gescande gegevens (klassiek).