Algemene toepassingen

Dit gedeelte beschrijft de gebruikersinstellingen in het menu Alg. eigenschappen onder Systeeminstellingen.

Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen

U kunt tekstconstructies registreren die u vaak gebruikt bij het opgeven van instellingen, zoals ".com" en "Met vriendelijke groet".

U kunt maximaal 40 tekstconstructies registreren.

• Programmeren/Wijzigen

1. Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2. Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Gebruikerstools] (Illustratie scherm bedieningspaneel).

3. Druk op [Apparaateigenschappen].

4. Druk op [Systeeminstellingen].

5. Controleer of [Alg. eigenschappen] is geselecteerd.

6. Druk op [Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen].

7. Controleer of [Programmeren/Wijzigen] geselecteerd is.

8. Selecteer de gebruikerstekst die u wilt wijzigen.

Om een nieuwe gebruikerstekst te programmeren drukt u op [*Niet geprogr.].

9. Voer de gebruikerstekst in en druk vervolgens op [OK].

Voer de gebruikerstekst in met maximaal 80 tekens.

10. Druk op [Afsluiten].

11. Druk rechtsboven in het scherm op [Gebruikersinstellingen] (Schermafbeelding bedieningspaneel).

12. Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

• Verwijderen

1. Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2. Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Gebruikerstools] (Illustratie scherm bedieningspaneel).

3. Druk op [Apparaateigenschappen].

4. Druk op [Systeeminstellingen].

5. Controleer of [Alg. eigenschappen] is geselecteerd.

6. Druk op [Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen].

7. Druk op [Verwijderen].

8. Selecteer de gebruikerstekst die u wilt verwijderen.

9. Druk op [Ja].

10. Druk op [Afsluiten].

11. Druk rechtsboven in het scherm op [Gebruikersinstellingen] (Schermafbeelding bedieningspaneel).

12. Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

Weergave aantal kopieën (Kopieerapparaat/Document Server)

U kunt de teller instellen om het aantal gemaakte kopieën weer te geven (optellen) of het aantal kopieën dat nog gemaakt kan worden (aftellen).

Standaardinstelling: [Optellen]

Instelling schermkleur

U kunt de kleur van het scherm wijzigen.

Standaardinstelling: [Blauwgrijs]

Deze instelling wordt toegepast op de klassieke toepassingsschermen.

Prioriteit bij gelijktijdige opdrachtuitvoering

De geselecteerde modus krijgt prioriteit bij gelijktijdige opdrachtuitvoering.

Standaardinstelling: [Weergavemodus]

Functie resettijd

U kunt instellen hoe lang het duurt voordat het apparaat van modus wisselt als de functie Multitoegang is ingeschakeld.

Dit is handig als u veel kopieën moet maken en iedere kopie een andere instelling heeft. Als u een langere resetperiode instelt, kunt u voorkomen dat het kopiëren door andere functies onderbroken wordt.

Standaardinstelling: [Tijd instellen], [3 seconde(n)]

Wanneer u [Tijd instellen] selecteert, voer dan de tijd in (3 - 30 seconden, in stappen van 1 seconde) met behulp van de cijfertoetsen.

De instelling Functie resettijd wordt genegeerd als [Na elk opgeg. aant. oversch.] of [Taakvolgorde] is ingesteld als Prioriteit bij gelijktijdige opdrachtuitvoering.

Uitvoer: Kopieerapparaat (Kopieerapparaat)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

Uitvoer: Document Server (Documentserver)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

Uitvoer: Fax (Fax)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 2]

Uitvoer: Printer (Printer)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

Toetsherhaling

U kunt herhaling van een bewerking in- of uitschakelen als een toets op het scherm of een knop op het bedieningspaneel voortdurend wordt ingedrukt.

Standaardinstelling: [Normaal]

De toetsherhaalfunctie is alleen beschikbaar op de klassieke toepassingsschermen.

Meeteenheid

U kunt schakelen tussen [mm] en [inch] wanneer u een aangepast formaat opgeeft op het bedieningspaneel.

RegionA icon(voornamelijk in Europa en Azië)

Standaardinstelling: [mm]

RegionB icon(voornamelijk in Noord-Amerika)

Standaardinstelling: [inch]

Systeemstatus / Takenlijst weergavetijd

Geef op hoe lang u de Systeemstatus en Taaklijst wilt weergeven.

Standaardinstelling: [Aan], [15 seconde(n)]

Als de instelling [Aan] is, kunt u met behulp van de cijfertoetsen een weergavetijd tussen 10 en 999 seconden specificeren, in stappen van 1 seconde.

Extern toetsenbord

U kunt de opmaak opgeven van het externe toetsenbord dat op de poort van de USB-hostinterface is aangesloten.

Standaardinstelling: [Uit]

De volgende talen kunnen worde ingesteld:

Regio A pictogram (voornamelijk Europa)

[Engels], [Duits], [Frans], [Frans (Belgisch)], [Frans (Canadees)], [Italiaans], [Spaans], [Nederlands], [Portugees], [Pools], [Tsjechisch], [Zweeds], [Fins], [Hongaars], [Noors], [Deens], [Japans], [Vereenvoudigd Chinees], [Traditioneel Chinees], [Russisch], [Koreaans], [Catalaans], [Turks] en [Grieks]

Pictogram RegioA (voornamelijk Azië)

[Engels], [Duits], [Frans (Canadees)], [Italiaans], [Spaans], [Nederlands], [Portugees], [Pools], [Tsjechisch], [Zweeds], [Fins], [Hongaars], [Noors], [Deens], [Japans], [Vereenvoudigd Chinees], [Traditioneel Chinees], [Russisch], [Koreaans], [Catalaans] en [Turks]

RegionB icon(voornamelijk in Noord-Amerika)

[Engels], [Duits], [Frans (Canadees)], [Italiaans], [Spaans], [Nederlands], [Portugees], [Pools], [Tsjechisch], [Zweeds], [Fins], [Hongaars], [Noors], [Deens], [Japans], [Vereenvoudigd Chinees], [Traditioneel Chinees], [Russisch], [Koreaans], [Catalaans] en [Turks]

Compatibele ID

U kunt de instelling Compatibele ID in- of uitschakelen.

Als deze instelling op [Actief] is ingesteld, kunt u het printerstuurprogramma automatisch installeren door een computer op het apparaat aan te sluiten via USB of het netwerk.

Standaardinstelling: [Actief]

USB-apparaatlijst programmeren/wijzigen

U kunt "Product-ID"- en "Verkoper ID"-informatie voor een USB-toetsenbord of een IC-kaartleesapparaat op de apparaatlijst registreren, zodat het gebruik van USB-apparaten wordt beperkt. De "Product-ID"- en "Verkoper ID"-informatie voor een USB-apparaat zijn door de fabrikant toegewezen om het individuele apparaat te identificeren. "Product-ID" kan worden ingevoerd tussen 0 en 0xFFFF. "Verkoper ID" kan worden ingevoerd tussen 0x0001 en 0xFFFE. Er kunnen maximaal tien paar "Product-ID"- en "Verkoper ID"-gegevens worden geregistreerd.

Ontwaken uit en.sp.stnd vr bedrijfstoep.

Geef op of ontwaken uit slaapstand in lage-energiemodus moet worden aangezet om toepassingen die onafhankelijk zijn van het apparaat te gebruiken, zoals Adresboek beheren of Browser.

Standaardinstelling: [Uit]

Als [Aan (energie besparen)] is geselecteerd, duurt het langer dan normaal voordat het apparaat gereed is voor gebruik.

Overschakeltimer weergegeven toepassing

Geef op wanneer er naar het scherm moet worden overgeschakeld als er zich een gebeurtenis in een andere toepassing voordoet omdat er gedurende een bepaalde tijd geen toetsinvoer in het scherm van de toepassing heeft plaatsgevonden.

Standaardinstelling: [Tijd instellen], [3 seconde(n)]