Εάν διαμορφώσετε τον εκτυπωτή ώστε να χρησιμοποιεί SSL/TLS, ενεργοποιείται η κρυπτογραφημένη επικοινωνία. Η ενέργεια αυτή εμποδίζει τα δεδομένα από το να διακοπούν, να διασπαστούν ή να αλλοιωθούν κατά τη μετάδοση.
Ροή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών SSL/TLS
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον εκτυπωτή από υπολογιστή χρήστη, ζητήστε το πιστοποιητικό συσκευής SSL/TLS και δημόσιο κλειδί.

Το πιστοποιητικό συσκευής και το δημόσιο κλειδί αποστέλλονται από τον εκτυπωτή στον υπολογιστή του χρήστη.

Το κοινόχρηστο κλειδί που δημιουργείται με τον υπολογιστή είναι κρυπτογραφημένο με χρήση του δημόσιου κλειδιού, αποστέλλεται στον εκτυπωτή και κατόπιν αποκρυπτογραφείται με χρήση του ιδιωτικού κλειδιού στον εκτυπωτή.

Το κοινόχρηστο κλειδί χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την ασφαλή μετάδοση.

Ροή διαμόρφωσης κατά τη χρήση αυτο-υπογεγραμμένου πιστοποιητικού
Δημιουργία και εγκατάσταση του πιστοποιητικού συσκευής
Δημιουργήστε και εγκαταστήστε πιστοποιητικό συσκευής από τον πίνακα ελέγχου ή το Web Image Monitor.
Ενεργοποίηση του SSL/TLS
Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση SSL/TLS μέσω του Web Image Monitor.
Ροή διαμόρφωσης όταν χρησιμοποιείτε πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από αρχή έκδοσης πιστοποιητικών
Δημιουργία πιστοποιητικού συσκευής και υποβολή αίτησης προς την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών
Μετά τη δημιουργία πιστοποιητικού συσκευής στο Web Image Monitor, υποβάλετε αίτηση στην αρχή έκδοσης πιστοποιητικών.
Η διαδικασία υποβολής αίτησης μετά τη δημιουργία του πιστοποιητικού εξαρτάται από την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών. Ακολουθήστε τη διαδικασία που ορίζει η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών.
Εγκατάσταση του πιστοποιητικού συσκευής
Εγκαταστήστε το πιστοποιητικό συσκευής μέσω του Web Image Monitor.
Ενεργοποίηση του SSL/TLS
Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση SSL/TLS μέσω του Web Image Monitor.
![]()
Για να ελέγξετε αν έχει ενεργοποιηθεί η διαμόρφωση SSL/TLS, πληκτρολογήστε "https://(τη διεύθυνση IP του εκτυπωτή ή το όνομα host)/" στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης Web για να αποκτήσετε πρόσβαση στον εκτυπωτή. Εάν εμφανιστεί το μήνυμα "Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της σελίδας", ελέγξτε τη διαμόρφωση, διότι η τρέχουσα διαμόρφωση του SSL/TLS δεν είναι έγκυρη.
Εάν ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση SSL/TLS για IPP (λειτουργίες εκτυπωτή), τα απεσταλμένα δεδομένα κρυπτογραφούνται, αποτρέποντας την υποκλοπή, την ανάλυσή τους ή την παρέμβαση σε αυτά.