Μπορείτε να μεταφέρετε έναν λογαριασμό κωδικού χρήστη ο οποίος δεν περιλαμβάνει περισσότερα από οκτώ ψηφία και χρησιμοποιείται για πιστοποίηση με Κωδικό Χρήστη και να τον χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη για να συνδεθείτε, ακόμη και αν έχετε αλλάξει τη μέθοδο πιστοποίησης από πιστοποίηση με Κωδικό Χρήστη σε Βασική πιστοποίηση, πιστοποίηση Windows ή πιστοποίηση LDAP. Σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι η πιστοποίηση κωδικού χρήστη δεν απαιτεί κωδικό, ο κωδικός σύνδεσης μένει κενός.
Όταν η πιστοποίηση αλλάζει σε μέθοδο εξωτερικής πιστοποίησης (πιστοποίηση Windows ή πιστοποίηση LDAP), δεν απαιτείται πιστοποίηση, εκτός αν έχει ήδη καταχωρηθεί ο λογαριασμός κωδικού χρήστη τον οποίο μεταφέρατε στη συσκευή εξωτερικής πιστοποίησης. Ωστόσο, ο λογαριασμός κωδικού χρήστη θα παραμείνει στο Βιβλίο Διευθύνσεων του εκτυπωτή παρά την αποτυχία πιστοποίησης.
Για λόγους ασφάλειας, όταν αλλάζετε τη μέθοδο πιστοποίησης από πιστοποίηση κωδικού χρήστη σε άλλη μέθοδο, συνίσταται να διαγράφετε τους λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιείτε ή να ορίζετε κωδικό σύνδεσης. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμών, ανατρέξτε στη Βοήθεια του Web Image Monitor. Για πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή κωδικών πρόσβασης, ανατρέξτε στη Καθορισμός ονομάτων και κωδικών σύνδεσης χρηστών.
![]()
Μετά την ενεργοποίηση της κεντρικής λειτουργίας, οι εκτεταμένες δυνατότητες ενδέχεται να μην εμφανίζονται στα στοιχεία πιστοποίησης χρήστη, στο μενού Διαχείριση Πιστοποίησης Χρηστών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, περιμένετε λίγο και έπειτα ανοίξτε ξανά το μενού Διαχείριση Πιστοποίησης Χρηστών.
Η πιστοποίηση χρηστών μπορεί επίσης να οριστεί μέσω του Web Image Monitor. Για πληροφορίες ανατρέξτε στη Βοήθεια του Web Image Monitor.