Koptekst overslaan
 

De printcartridge vervangen

In dit hoofdstuk worden voorzorgsmaatregelen toegelicht bij het vervangen van tonercartridges en hoe u gebruikte toner kunt afvoeren.

WAARSCHUWING


  • Verbrand toner (nieuw of gebruikt) of tonercartridges niet. Doet u dit wel, dan riskeert u brandwonden. Toner ontvlamt wanneer het in contact komt met open vuur.


  • Sla toner (nieuw of gebruikt) of tonercartridges niet op in de buurt van open vuur. Doet u dit toch, dan ontstaat er een risico op brand en/of brandwonden. Toner ontvlamt wanneer het in contact komt met open vuur.


  • Gebruik geen stofzuiger om gemorste toner mee op te zuigen (inclusief gebruikte toner). Opgezogen toner kan tot brand of een explosie leiden vanwege een elektrische contactvonk binnenin de stofzuiger. Het is echter wel mogelijk een stofzuiger te gebruiken als deze explosievrij en stofexplosievrij is. Als er toner op de vloer is gemorst, verwijder de gemorste toner dan langzaam met een natte doek zodat de toner niet wordt verspreid.

VOORZICHTIG


  • Druk of knijp tonercartridges niet in elkaar. Doet u dit wel, dan riskeert u dat toner geknoeid wordt, hetgeen kan leiden tot het vies worden van de huid en kleding, of dat er zelfs per ongeluk toner ingeslikt wordt.


  • Houd toner (nieuw of gebruikt), tonercartridges en onderdelen die in contact zijn geweest met toner, buiten het bereik van kinderen.


  • Indien toner of gebruikte toner wordt ingeademd, gorgel dan met voldoende water en ga naar een omgeving met frisse lucht. Raadpleeg indien nodig een dokter.


  • Indien toner of gebruikte toner in uw ogen komt, spoel deze dan onmiddellijk uit met grote hoeveelheden water. Raadpleeg indien nodig een dokter.


  • Als toner of gebruikte toner wordt doorgeslikt, verdun deze dan door grote hoeveelheden water te drinken. Raadpleeg indien nodig een dokter.


  • Let er tijdens het verwijderen van vastgelopen papier of het vervangen van tonercartridges goed op dat er geen toner (nieuw of gebruikt) op uw kleding komt. Indien er toner op uw kleding komt, was de vlek dan met koud water. Wanneer u warm water gebruikt, dringt de toner zich in de stof van uw kleding waardoor de vlek niet meer kan worden verwijderd.


  • Let er tijdens het verwijderen van vastgelopen papier of het vervangen van tonercartridges goed op dat er geen toner (nieuw of gebruikt) op uw huid komt. Als uw huid in contact komt met toner, moet u het betreffende gedeelte van de huid grondig wassen met water en zeep.

Belangrijk

  • Vervang altijd de printcartridge als er een melding op het scherm verschijnt.

  • Als u andere toner gebruikt dan het aanbevolen type, kunnen er storingen optreden.

  • Zet de hoofdstroom niet uit wanneer u toner bijvult. Anders worden de instellingen gewist.

  • Bewaar toner op een plaats waar het niet direct aan zonlicht, een hogere temperatuur dan 35°C (95°F) of een hoge luchtvochtigheid blootgesteld wordt.

  • Bewaar de toner op een vlak oppervlak.

  • Na het verwijderen van de printcartridge mag u de fles niet met de mond omlaag schudden. Er zouden namelijk restjes toner kunnen rondspatten.

  • Plaats en verwijder printcartridges niet herhaaldelijk. Hierdoor kan de tonercartridge gaan lekken.

  • Houd de printcartridge tijdens het installeren met twee handen vast en plaats hem volledig in de printer tot hij de positie bereikt die wordt aangegeven op het label dat op de printer bevestigd is. Als het voorpaneel niet sluit, druk er hem dan niet met kracht dicht. Controleer of de printcartridge correct geplaatst is.

Zie voor informatie over het installeren van de toner de instructies op de verpakking van de toner.

Als de volgende melding op het scherm wordt weergegeven, is de tonercartridge bijna leeg. Zorg dat u een vervangende printcartridge bij de hand heeft.

"Toner is bijna op. "

1Open het voorpaneel en het bovenste paneel.

Illustratie van de printer

2Houd met de ene hand de printcartridge vast en ontgrendel met uw andere hand de printcartridgehendel.

Illustratie van de printer

3Duw de klem op de printcartridge in en til de cartridge op.

Illustratie van de printer

4Doe de gebruikte printcartridge in een plastic zak en sluit deze af, zodat de toner er niet uit kan lekken.

Illustratie printcartridge

5Haal de nieuwe printcartridge uit de tonerkit.

Illustratie printcartridge

6Schud de nieuwe printcartridge ten minste 10 keer naar links en naar rechts, zodat de toner er gelijkmatig in wordt verdeeld.

Illustratie printcartridge

7Plaats de nieuwe printcartridge in de printer.

Duw de nieuwe printcartridge omlaag totdat deze op zijn plaatst klikt.

Illustratie van de printer

8Vergrendel de hendel van de printcartridge.

Illustratie van de printer

9Sluit het voorpaneel en het bovenste paneel.

Opmerking

  • Indien verschijnt als er nog genoeg toner over is, volg dan de vervangingsinstructies die op het scherm verschijnen: haal de cartridge eruit en plaats deze vervolgens weer terug.

  • Volg het recycleprogramma van de printcartridges op waarbij gebruikte printcartridges ter verwerking worden verzameld. Voor meer informatie, raadpleeg uw verkoop- of onderhoudsvertegenwoordiger.

Verwante onderwerpen

Gebruikte toner verwijderen