Printereigenschappen

1Nadat u een document heeft aangemaakt, opent u het scherm Afdrukvoorkeuren in de oorspronkelijke toepassing van het document.

2Selecteer [Printerfuncties] in het pop-upmenu.

3In het menu "Functiesets:" selecteert u de juiste set eigenschappen om de items die ingesteld moeten worden weer te geven en configureert u de volgende instellingen:

• Afdrukmodus:

Geef op of u de functie voor besparen van toner wilt gebruiken.

• Uit

Selecteer deze optie bij het afdrukken van documenten die afbeeldingen bevatten zoals foto's met fijne kleurschakeringen

• Randen bijwerken

Selecteer deze optie om gebogen lijnen, diagonale lijnen of randen van letters scherper te maken.

• Toner besparen 1

Selecteer deze optie om minder toner te verbruiken tijdens het afdrukken.

• Toner besparen 2

Selecteer deze optie om het tonerverbruik nog verder te verminderen. De afdruk wordt hierdoor lichter, maar de duur van de printercartridge wordt verlengd.

Voor meer informatie, zie Tonerbesparingsfunctie inschakelen.

• Watermerk:

Selecteer een watermerk voor het instellen van de watermerkfunctie. In de "Watermerk tekst:", "Watermerk Lettertype:", "Watermerk Grootte:", "Watermerk Hoek:" en "Watermerk Stijl:" pop-upmenu's, selecteert u de gewenste tekst, lettertype, grootte, hoek en stijl van het watermerk. Voor meer informatie, zie Watermerken.

• Scheidingspagina:

Geef op of u de scheidingspaginafunctie wilt gebruiken. Selecteer in de "Invoerlade scheidingspagina" en "Papiertype scheidingspagina" pop-upmenu's, de uitvoerlade en het papiertype die gebruikt moeten worden voor het afdrukken van scheidingspagina's. Voor meer informatie, zie Bannerpagina.

Wijzig andere afdrukinstellingen indien nodig.

4Start het afdrukken vanuit het venster 'Printing preferences' van de toepassing.

Andere instellingsitems in [Printereigenschappen]

De volgende instellingsitems zijn beschikbaar naast de handige afdrukfuncties:

Instellingsitem

Beschrijving

Aanpassen aan papier:

Het document wordt automatische verkleind of vergroot zodat het op het geselecteerde papierformaat past.

• Gebruiker vragen

Er wordt niet gevraagd of het documentformaat juist is. De afdruktaak wordt afgedrukt met de huidige instellingen.

• Dichtstbijzijnde formaat en schalen

Als het papierformaat kleiner is dan het geselecteerde papierformaat, verkleint het printerstuurprogramma het afdrukformaat.

Als het papierformaat groter is dan het geselecteerde papierformaat, dan wordt de afdruktaak niet aangepast aan het papierformaat.

• Dichtstbijzijnde formaat en bijsnijden

Het afdrukken wordt uitgevoerd, ongeacht eventuele verschillen tussen het geselecteerde en het werkelijke papierformaat. De afdruktaak wordt echter niet aan het papierformaat aangepast.

180 graden draaien:

Hier kunt u opgeven of u een afbeelding wel of niet 180 graden wilt draaien tijdens het afdrukken.

Papiersoort:

Selecteer de papiersoort die u wilt gebruiken.

Gewijzigde afdrukrichting:

Hiermee kunt u de afdrukrichting van het papier instellen, omdat in sommige programma's de afdrukrichting niet kan worden opgegeven. Als de gegevens op de afgedrukte pagina in een ongewenste richting zijn gedraaid, dan kunt u deze instelling gebruiken om de afdrukrichting op te geven.

Resolutie:

Selecteer de instelling voor de uitvoerresolutie.

Gladstrijken afbeelding:

Selecteer deze instelling als u wel of niet afbeeldingen vloeiend wilt maken of geef de resolutiedrempelwaarde voor het vloeiend maken op.

Dithering:

Hiermee selecteert u een ditheringpatroon dat geschikt is voor het af te drukken document.

• Automatisch

Hiermee wordt automatisch de beste ditheringmethode geselecteerd afhankelijk van het af te drukken document.

• Fotografisch

Hiermee wordt dithering uitgevoerd aan de hand van een patroon dat geschikt is voor foto's.

• Tekst

Hiermee wordt dithering uitgevoerd aan de hand van een patroon dat geschikt is voor tekst.

• Gebruikersinstelling

Selecteer deze instelling als u afbeeldingen die u heeft gedownload vanuit uw programma in halftone wilt afdrukken.

• Missende kleuren en dofheid verminderen

Voert dithering uit met behulp van een gepast patroon voor dunne lijnen en kleine lettertypes.