Aansluiten op de Gigabit Ethernet-interface

In dit gedeelte vindt u uitleg over hoe u de Ethernet-interfacekabel op de Gigabit Ethernet-poort aansluit.

Belangrijk

• Als de hoofdstroomschakelaar ingeschakeld is, schakel deze dan uit.

• Gebruik de Unshielded Twisted Pair Cable (UTP) of Shielded Twisted Pair Cable (STP) en Categorie Type 5 of hoger.

1Zorg ervoor dat de stroom uitgeschakeld is.

2Sluit de Ethernet-interfacekabel aan op de Gigabit Ethernet-poort.

Afbeelding van het aansluiten van de Ethernet-kabel

3Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-interfacekabel aan op een aansluitapparaat van het netwerk, bijvoorbeeld een hub.

4Schakel de hoofdschakelaar van de printer in.

Afbeelding van een Gigabit Ethernet-poort (illustratie met nummers en benoemingen)

1. Indicatielampje (groen)

Als 10BASE-T in bedrijf is, licht de LED groen op. Als 100BASE-TX in bedrijf is of de printer niet is aangesloten op het netwerk, brandt de LED niet.

2. Indicatielampjes (zowel oranje als groen)

Beide LED-lampjes gaan branden wanneer 1000BASE-T in gebruik is.

De LED's schakelen uit wanneer de Ethernet-kabel niet verbonden is of de printer in slaapstand is.

3. Indicatielampje (oranje)

Als 100BASE-TX in bedrijf is, licht de LED oranje op. Als 10BASE-T in bedrijf is of de printer niet is aangesloten op een netwerk, brandt de LED niet.

Opmerking

• Gebruik een Ethernet-interfacekabel die de snelheid ondersteunt die u geselecteerd heeft bij "Ethernetsnelheid". Als u [Autom. sel: 1Gbps inschak] selecteert voor "Ethernetsnelheid", dient u een ethernet-interfacekabel te gebruiken die 1000BASE-T ondersteunt.

• Controleer het type stekker voordat u deze aansluit.

• Trek niet met kracht aan de aangesloten kabel. Controleer of de kabel juist is aangesloten. Anders kan deze losraken of kan er iemand over struikelen.

• Het gebruik van een kabel met enkele stekkers of convertors kan leiden tot een onjuiste verbinding.