Fejléc átugrása
 

Jogosulatlan másolás elleni védelem / Adatvédelem másolásnál

A másoló, a dokumentum szerver és a nyomtató funkciói lehetővé teszik egy minta beágyazását a nyomatokba a jogosulatlan másolás megnehezítése vagy megakadályozása érdekében.

Ha a Jogosulatlan másolás elleni védelem funkció engedélyezve van, a beágyazott szövegminták (például egy "Nem másolható" üzenet), jelennek meg, amikor a dokumentumokat törvénytelenül másolják. Ilyen módon a jogosulatlan másolás megakadályozható.

Ha a Jogosulatlan másolás elleni védelem funkciót használják és a dokumentumba ágyazott speciális minták engedélyezve vannak, a beágyazott mintákkal rendelkező dokumentumok másoláskor szürke felülnyomattal jelennek meg. Ilyen módon az információk kiszivárgása megakadályozható. A dokumentumok szürke felülnyomattal történő védelméhez a másolón, illetve többfunkciós nyomtatón engedélyezni kell az Adatbiztonság másolásnál funkciót.

Ha egy olyan készülék, amelyen engedélyezve van az Adatbiztonság másolásnál funkció, olyan fájlt észlel, amelyet az Adatbiztonság másolásnál funkció véd, akkort a készülék hangjelzést ad, és naplózza az illetéktelen másolást.

További tájékoztatásért lásd az alábbi információkat:

A Jogosulatlan másolás elleni védelem használata

  1. A készüléken engedélyezze a beágyazott minta nyomtatását. Ezt a beállítást a készülék-adminisztrátornak kell konfigurálnia. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részletekért lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  2. Adja meg a jogosulatlan másolás elleni védelem beállításait a másolón, a dokumentum szerveren és a nyomtatófunkciókban. A beállítás megadásának lehetősége a [Kötelező jogtalan másolás elleni védelem] részben megadott beállításoktól függ. A részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

Az Adatvédelem másolásnál használata

  1. A gépen engedélyezze a beágyazott minta nyomtatása beállítást. Ezt a beállítást a készülék-adminisztrátornak kell konfigurálnia. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részletekért lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  2. Adja meg az adatvédelem beállításait a másolón, a dokumentum szerveren és a nyomtatófunkciókban. A beállítás megadásának lehetősége a [Kötelező jogtalan másolás elleni védelem] részben megadott beállításoktól függ. A részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  3. Konfigurálja a "Adatvédelem másolásnál érzékelése" beállítást a nyomatokhoz, így a készülék szürke felülnyomattal nyomtatja a dokumentumokat, ha azokat illegálisan másolják, szkennelik vagy tárolják a gépen. A beállítást a készülék-adminisztrátornak kell konfigurálnia. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részletekért lásd: Az Adatvédelem másolásnál érzékelése engedélyezése.

Megjegyzés

  • Másoláskor a beágyazott minta vastagsága az eredeti beállítás miatt egyenetlen lehet. Ebben az esetben az eredeti típus beállításaként a [Szöveg] vagy a [Fénykép] értéket adja meg.