Fejléc átugrása
 

Eszközinformációk rendszeres importálása

Hozza létre a központi kezelés (felügyelet) parancsfájlját, amit a szerveren tárolt eszközinformációk készülékbe történő automatikus importálására használhat. Több eszközbeállítási információs fájlt is importálhat.

A központi kezelés parancsfájljának formátuma a készülékről letölthető a számítógépre. Egy webböngésző használatával töltse le a fájlt "http://(készülék IP-címe vagy a gazdagép neve)/DH/directionsFormat.ini".

Hozza létre a központi kezelés parancsfájlját az alábbiak szerint, majd tárolja el egy webkiszolgálón.

Példa egy központi kezelés parancsfájljára

Központi kezelés parancsfájl illusztrációja

A központi kezelés parancsfájl bejegyzései

Írja be az eszközbeállítási információs fájlok információit.

  • Szekció

    Írja be mindegyik eszközbeállítási információhoz a szekció számát a [file1], [file2] stb. formátumban. A szekciók maximális száma 8. Ha a szekciók száma túllépi a nyolcat, a kilencedik szekciót nem fogja figyelembe venni.

  • Beállítások

    Konfigurálja a következő beállításokat mindegyik eszközbeállítási információs fájlhoz. A "=" jel előtti szövegfüzér a beállítás neve, az "=" után következő szövegfüzér pedig a beálltás értéke. Ne változtassa meg a beállítások neveit!

    Név

    Érték

    url

    Írja be az eszközbeállítási információs fájl URL-jét. Ennek maximális hosszúsága 255 karakter lehet.

    kind

    Ezzel a készülékkel mindig írja be a "exportFile" szöveget. A "logoImgFile" az ezen a készüléken nem használható adatokra vonatkozik.

    type

    Írja be: "forSameModel". A "forAllModels" az eszközkezelő kiszolgálókra vonatkozik.

    doSetup

    Írja be a "yes" szót, ha importálni szeretné a megfelelő eszközbeállítási információs fájlt; vagy írja be a "no" szót, ha nem szeretné importálni a megfelelő eszközbeállítási információs fájlt.

  • Megjegyzés

    Ha a sort a "#" karakterrel kezdi, akkor ezt a sort megjegyzésként fogja értelmezni, amit az importálási folyamat során figyelmen kívül fog hagyni.

1Jelentkezzen be a vezérlőpultról rendszergazdaként felhasználói, gép-, hálózati és fájladminisztrátori jogosultságokkal.

2Nyomja meg a [Rendszerbeállítások] gombot.

3Nyomja meg az [Adminisztrátori eszk.] gombot.

4Nyomja meg 3-szor a [Lefelé nyílgombKöv.] gombot.

5Nyomja meg az [Eszközbeállítási információ: importálás beállítása (szerver)] gombot.

6Válassza az [Eszközkez. szerv.] vagy a [Webszerver].

A [Eszközkez. szerv.] nem választható a készülékről. Engedélyezze az eszközkezelési szerverről.

7Nyomja meg a [Módosít] gombot a " Szerverbeállítások " lehetőségnél.

Adja meg a szerver URL-címét, felhasználónevét és jelszavát. Ezen kívül adja meg az újrapróbálkozások számát és a közöttük levő időt sikertelen importálás esetére.

Adja meg az URL-t: "http://(a szerver IP-címe, és a mappa útvonala)/(a központi kezelő parancsfájl)".

8Nyomja meg az [OK] gombot.

9Konfigurálja az importálási feltételeket.

A kezelőpanel ismertetése

  • Időzített import. az adott időben

    Válassza ki a gyakoriságot, majd adja meg az eszköz-beállítási információs fájlok importálásának idejét.

  • Új fájl és a legut. import. fájl összehas.

    Adja meg, hogy importálja-e az eszköz-beállítási információs fájlt, ha az megegyezik a legutoljára importált fájllal.

  • Titkosítási kód

    Adjon meg egy titkosítási kulcsot.

  • Email értesítés

    Adja meg, hogy akar-e küldeni egy e-mailes értesítést a készülék adminisztrátorának, ha az importálás nem sikerült, vagy sem. Az Email értesítés használatához meg kell adni az „Automatikus email értesítés” beállítást a Web Image Monitor-ban. Részletekért lásd a Web Image Monitor súgóját.

10Nyomja meg az [OK] gombot.

11Jelentkezzen ki.

Megjegyzés

  • Ez a Web Image Monitor program segítségével is konfigurálható. Részletekért lásd a Web Image Monitor súgóját.

  • Eszközkezelő szerver haználatakor részletesebb importálási beállítások adhatók meg. További részletekért hivatkozzon az eszközkezelő szerver felhasználói kézikönyvére.

  • Amennyiben az importálás vagy exportálás sikertelen, a hibák megtekinthetők a naplóban. A napló az exportált eszköz beállítási információs fájljával azonos mappában kerül elmentésre.

  • Több eszközbeállítási információs fájl importálása esetén a fájlokat a központi kezelő parancsfájl megjelenésének sorrendjében fogja importálni. Ha a készülék nem tudja importálni az eszközbeállítási információs fájl, akkor a következő eszközbeállítási információs fájllal fogja folytatni.

  • A [Szerverbeállítások]ban megadott felhasználónév és jelszó azokhoz a szerverekhez használható hozzáférésként, ahol a központi kezelő parancsfájlokat és az eszközbeállítási információs fájlokat tárolták. Az eltérő felhasználónevet és jelszót igénylő szerverek nem hozzáférhetők.

  • Az [Eszközbeállítási információ: importálás beállítása (szerver))] opcióban konfigurált titkosítási kulcs az összes eszközbeállítási információs fájl dekódolására használható. Az eltérő titkosítási kulccsal titkosított eszközbeállítási információs fájl nem importálható.

  • Ha a webszerver használatban van, a naplófájlt egy e-mail mellékletként is elküldheti a rendszergazdának az [Email értesítés] beállítást [Be] értékre állítva.