SMTP-onvangst van e-mailberichten

Met SMTP-ontvangst kan het apparaat een e-mailbericht meteen ontvangen nadat de SMTP-server een e-mailbericht heeft ontvangen.

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u dit apparaat eerst instellen met behulp van de MX-record van de DNS-server om SMTP-ontvangst mogelijk te maken.

Gebruik daarnaast de instelling voor het Ontvangstprotocol in Systeeminstellingen om het ontvangstprotocol in te stellen. Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Illustratie van SMTP-ontvangst van e-mail

Opmerking

• Zelfs als op de DNS-server SMTP-ontvangst is ingeschakeld, worden e-mailberichten die vanaf de SMTP-server zijn verstuurd niet ontvangen en geeft het apparaat een foutmelding als SMTP-ontvangst niet is ingesteld onder [ Systeeminstellingen]. Bovendien stuurt de SMTP-server een foutmelding per e-mail naar de verzender.

• Als zich bij het ontvangen van een e-mailbericht een fout voordoet, wordt de ontvangst afgebroken, het e-mailbericht gewist en een foutrapport afgedrukt. Bovendien stuurt de SMTP-server een foutmelding per e-mail naar de afzender.

• Wanneer de SMTP-server ontvangen documenten naar dit apparaat probeert te routeren terwijl het apparaat een e-mailbericht aan het verzenden is, zal het apparaat de SMTP-server beantwoorden met een "bezet"-signaal. Meestal probeert de SMTP-server de documenten vervolgens opnieuw te sturen, totdat de ingestelde termijn is verlopen.