Toegangsrechten opgeven voor opgeslagen documenten

Een gebruiker die een document op het apparaat opslaat, kan de toegangsrechten voor dit document instellen.

Deze gebruiker wordt de eigenaar van het bestand genoemd.

Een eigenaar kan opgeven wie toegang heeft tot zijn of haar documenten.

Andere gebruikers kunnen alleen de documenten zien waartoe ze toegang hebben. De toegangsrechten kunnen alleen door de eigenaar en de beheerder worden gewijzigd.

Toegangsrechten

Er zijn vier soorten toegangsrechten met verschillende bevoegdheden.

Toegangsrechten

Wat toegestaan is

Alleen-lezen

U kunt niet alleen de inhoud van en informatie over opgeslagen documenten controleren, maar de documenten ook verzenden en afdrukken.

Bewerken

U kunt de afdrukinstellingen van opgeslagen documenten wijzigen.

Dit betekent dat u de documenten ook kunt bekijken.

Bew./Verw.

U kunt opgeslagen documenten verwijderen.

Dit betekent dat u de documenten ook kunt bekijken en bewerken.

Volledig beheer

U kunt zowel de gebruiker- als de toegangsrechten instellen.

Dit betekent dat u de documenten ook kunt bekijken, bewerken en verwijderen.

Wachtwoord voor opgeslagen documenten

• De eigenaar kan wachtwoorden voor zijn of haar opgeslagen documenten instellen. Hiermee vergroot u de bescherming tegen onbevoegd gebruik van documenten.

• Zelfs als gebruikersverificatie niet is ingesteld, kunnen wachtwoorden voor opgeslagen documenten worden ingesteld.

• Voor meer informatie over het instellen van een wachtwoord voor een bestaand document, zie Het wachtwoord wijzigen.

Opmerking

• Toegangsrechten voor documenten die vanuit het printerstuurprogramma zijn verstuurd en op het apparaat zijn opgeslagen kunnen alleen met Web Image Monitor worden ingesteld. Raadpleeg de handleiding Afdrukken voor meer informatie.

• Het standaardtoegangsrecht voor de eigenaar is [Alleen-lezen]. U kunt ook het toegangsrecht instellen.