Üstbilgiyi atla
 

Yetkisiz Kopyalama Engelleme / Kopyalama Veri Güvenliği

Bu işlev, yetkisiz kopyalamayı engellemek veya caydırmak için basılı kopyaya bir desen eklemenizi sağlar.

Yetkisiz Kopyalama Engelleme işlevi etkin ise, dokümanlar yasadışı bir şekilde kopyalandığında, gömülü metin desenleri (örneğin, "Kopyalama Yasak" gibi bir uyarı mesajı) gösterilir. Bu şekilde yetkisiz kopyalama önlenebilir.

Kopyalama Veri Güvenliği işlevi kullanılırsa ve dokümanlarda gömülü özel desenler için ayarlar etkinleştirilirse, gömülü desenleri içeren dokümanların kopyaları gri bir üst baskı ile yazdırılır.

Böylece, bilgi sızması önlenebilir. Dokümanları gri üst baskı ile korumak için, fotokopi makinesi veya çok fonksiyonlu yazıcı Copy Data Security Unit ile kurulmalıdır.

Ayrıntılı bilgi için, bkz. aşağıdaki bilgiler.

İzinsiz Kopyalama Engelleme

  1. Yazıcı üzerinde, gömülü desen yazdırmayı etkinleştirin. Ayarlar makine yöneticisi tarafından yapılandırılmalıdır.

  2. Yazıcı sürücüsünü kullanarak, izinsiz kopyalama önleme işlevi için yazıcı ayarlarını belirleyin. Ayarlar, yazıcının kullanıcısı tarafından belirlenmelidir. İzinsiz kopyalama engelleme ayarlarını yapmayla ilgili ayrıntılar için, bkz. Kullanım Talimatları.

Kopyalama Veri Güvenliği

  1. Yazıcı üzerinde, gömülü desen yazdırma ayarını etkinleştirin. Ayarlar makine yöneticisi tarafından yapılandırılmalıdır.

  2. Kopyalama için veri güvenliği ayarlarını belirtin. Yazıcı ayarlarını belirleme izni [Zorunlu Ytksz.Kpy.Engllm.] bölümünde belirtilen ayarlara bağlıdır.