Üstbilgiyi atla
 

Şifreleme Ayarlarını Etkinleştirme

Önemli

  • Veriler şifrelenirken yazıcı kullanılamaz.

  • Şifreleme işlemi başladığı zaman durdurulamaz. Şifreleme işlemi gerçekleşiyorken yazıcının ana gücünün kapalı olmadığından emin olun. Şifreleme işlemi gerçekleşiyorken yazıcının ana gücü kapalı olursa, sabit disk zarar görecek ve içindeki tüm veriler kullanılamaz hale gelecektir.

  • Şifreleme anahtarı, yazıcının arızalanması halinde veri kurtarmak için gerekmektedir. Yedek verileri almak için şifreleme anahtarını güvenli bir şekilde kaydettiğinizden emin olun.

  • Şifreleme, kontrol paneli prosedürünü tamamladıktan ve ana güç düğmesini kapatıp açarak yazıcıyı yeniden başlattıktan sonra başlar. Hem üstüne yazdırarak sil hem de şifreleme işlevi belirtilmişse, şifreleme sabit diskte kayıtlı verinin üstüne yazdırıldıktan ve ana güç düğmesini kapatıp açarak yazıcı yeniden başlatıldıktan sonra başlar.

  • Sabit sürücü için üzerine yazdırarak silme ve şifrelemeyi eşzamanlı olarak kullanırsanız ve "Rasgele Numaralar" için üç kez üzerine yazdırmayı seçerseniz işlemleri tamamlama süresi için gereken maksimum süre 7 saat 15 dakika olacaktır. Zaten şifrelenmiş durumundan yeniden şifreleme yapmak aynı zamanı alır.

  • "Tüm Hafızayı Sil" işlevi ayrıca makinenin güvenlik ayarlarını da siler, bunun sonrasında, ne yazıcı ne de kullanıcı yöneticisi etkin olacaktır. "Tüm Hafızayı Sil" tamamlandıktan sonra kullanıcıların yazıcı üzerine herhangi bir veri kaydetmeyeceğinden emin olun.

  • Sabit diske herhangi bir veri taşınmaması ve şifrelemenin [Tüm Verileri Formatla] olarak ayarlanması durumunda, sabit disk üzerindeki bütün veriler formatlansa bile yeniden başlatma daha hızlı olur. Şifreleme işlemini gerçekleştirmeden önce, Adres Defteri gibi önemli verileri yedeklemeniz tavsiye edilir.

  • Şifreleme anahtar güncellemesi tamamlanmadıysa, yazdırılan şifreleme anahtarı geçerli olmayacaktır.

[Menu] düğmesine basın ve daha sonra, [Aşağı ok tuşu] veya [Yukarı ok tuşu] tuşunu kullanarak ayar öğelerini seçin.

1Yazıcının denetim masasından makine yöneticisi olarak oturum açın.

2[Güvenlik Seçenekleri]'ni seçin [OK] öğesine basın

3[Makine Veri Şifreleme] öğesini seçin [OK] öğesine basın

4Kontrol panelinde [Şifrele] öğesinin gösterildiğinden emin olun [OK] öğesine basın

5Sabit diske taşınacak ve sıfırlanmayacak verileri seçin [OK] öğesine basın

Tüm verileri sabit diske taşımak için [Tüm Verileri Taşı] seçeneğini seçin.

Sadece yazıcı ayarları verilerini taşımak için, [Sadc.Dosy.Sist.Veri.Taşı] öğesini seçin.

Tüm verileri sıfırlamak için [Tüm Verileri Formatla] seçeneğini seçin.

6[Kğd.Yzd.]'ı seçin [Yazdır] [Devam et]

7[OK] öğesini seçin

8[Menu]'ye iki kez basın.

9Oturumu kapatın.

10Ana güç düğmesini kapatıp yeniden açın.

Siz yazıcıyı açtıktan sonra yazıcı hafızadaki verileri dönüştürmeye başlayacaktır. “Hafıza dönüşümü tamamlandı Güç düğmesini kapatın. ” mesajı görünene kadar bekleyin, daha sonra ana güç düğmelerini tekrar kapatın.

Gücün kapatılması hakkında ayrıntılı bilgi için, bkz. Operating Instructions.