Een Windows 8/8.1, Windows Server 2012/2012 R2 computer configureren

Om gebruik te maken van TCP/IP volgt u onderstaande procedure voor de configuratie van een Windows 8/8.1 of Windows Server 2012/2012 R2 computer.

1Klik op [Instellingen] op de pictogrambalk en klik op [Configuratiescherm].

2Als het dialoogvenster [Configuratiescherm] verschijnt, klikt u op [Netwerkstatus en taken weergeven].

3Klik op [Adapterinstellingen wijzigen].

4Klik met de rechtermuisknop op [Ethernet] en klik vervolgens op [Eigenschappen].

Klik op [Ja] in het venster [Gebruikersaccountbeheer].

5Zorg dat [Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)] geselecteerd is in het vak [Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig].

6Klik op [Eigenschappen].

7Geef het juiste IP-adres en subnetmasker voor TCP/IP op en configureer de overige instellingen.

Controleer bij de netwerkbeheerder of de instellingen juist zijn.