Hoppa över rubrik
 

Försiktighetsåtgärder för användning av webbläsarfunktionen

Kommunikation mellan multifunktionsskrivaren och servern via en webbläsare kan utsättas för avlyssning och datamanipulering. Därför rekommenderas du att installerar platscertifikaten för de webbplatser som multifunktionsskrivaren ska få åtkomst till samt att i förväg aktivera funktionen "Kontroll av webbplatscertifikat". Obehörig åtkomst kan förhindras genom att endast låta maskinen få tillgång till de webbplatser som har certifikat installerade på maskinen.

Du rekommenderas att aktivera [Kontroll av webbplatscertifikat], speciellt när du skickar data med hjälp av Utökat JavaScript.

För att aktivera [Kontroll av webbplatscertifikat] måste du aktivera maskinens SSL-funktion och installera webbplatscertifikat.

Information om hur du konfigurerar SSL finns i Konfigurera inställningar för SSL/TLS.

Information om hur du installerar platscertifikat finns i Konfigurera IEEE 802.1X-autentisering.

Maskinens inställningar för Kontroll av webbplatscertifikat kan endast anges via Web Image Monitor.

Se relaterade artiklar i hjälpen för Web Image Monitor.

Om [Kontroll av webbplatscertifikat] inte är aktiverad och användaren besöker en icke tillförlitlig webbplats visas eventuellt ett varningsmeddelande.

Om detta sker har webbplatsen eventuellt säkerhetsproblem. I sådana fall måste maskinadministratören konsultera Felsökning, och sedan instruera användarna att vidta lämpliga åtgärder.

Även om ett sådant meddelande inte visas, och i syfte att minimera risken för informationsläckage och datamodifiering, bör administratören instruera användarna att kontrollera webbplatsernas certifikat och URL-adresser för att förhindra obehörigt tillträde till webbplatser.

Icke tillförlitlig webbplats

En "icke tillförlitlig webbplats" är följande:

  • Den utfärdar inget certifikat.

  • En okänd källa utfärdar webbplatsens certifikat.

  • Webbplatsens certifikat har gått ut.