Begränsa användning av mottagarlistan

Användning av mottagarlistan kan begränsas separat under skanner- och faxfunktioner.

Begränsa användning av mottagare (fax), Begränsa användning av mottagare (skanner)

Du kan förbjuda faxöverföring och att skicka skannade dokument till andra adresser än de som finns registrerade i adressboken. Genom att aktivera detta kan du förhindra att användare manuellt anger partens faxnummer, e-postadress eller mappmottagare.

Begränsa tillägg av användarmottagare (fax), Begränsa tillägg av användarmottagare (skanner)

Genom att använda [Prog. Dest.] kan du förhindra att de adresser som anges manuellt när du skickar fax eller skannade dokument blir registrerade i adressboken. Med den här inställningen kan endast användaradministratören registrera nya användare i adressboken samt ändra lösenord och annan information gällande befintliga registrerade användare. Även om du ställer in dessa funktioner på [På] kan användare som är registrerade som mottagare ändra sitt lösenord. Endast användaradministratören kan ändra poster utöver lösenord.

1Logga in som användaradministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Utökad säkerhet].

Bild av användarpanelens skärm

6Tryck på [NedåtpilNästa].

7Ange "Begränsa anv. av mottagare" eller "Begränsa tillägg av användarmottagare" till [på].

Ange dessa inställningar för både fax- och skannerfunktioner.

Bild av användarpanelens skärm

Om du ställer in "Begränsa användning av mottagare (Fax)" till [På] visas inte "Begränsa tillägg av användarmottagare (Fax)". På samma sätt visas inte "Begränsa tillägg av mottagare (Skanner)" om du ställer in "Begränsa användning av mottagare (Skanner)" till [På].

8Tryck på [OK].

9Logga ut.

• När du använder standardkontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Logga in/Logga ut]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [Ja] loggas du automatiskt ut.

• När du använder den smarta kontrollpanelen:

Tryck på [Utlogg.]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [OK] loggas du ut automatiskt.