Ange grundläggande autentisering

Innan du konfigurerar maskinen ska du kontrollera att administratörsautentiseringen är korrekt konfigurerad under "Hantering av administratörsautentisering".

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Hantering av användarautentisering].

Bild av användarpanelens skärm

6Välj [Grundl. autent.].

Om du inte vill aktivera användarautentisering väljer du [Av].

7I “Tillgängliga funktioner” väljer du vilka maskinfunktioner du vill tillåta.

Bild av användarpanelens skärm

De funktioner du väljer här blir standardinställningarna för basautentisering som tilldelas till alla nya användare av adressboken.

För mer information om hur man anger tillgängliga funktioner för användare eller grupper, se Begränsa Tillgängliga funktioner.

8Välj nivå för “Utskriftsjobbsautent.”.

För en beskrivning av autentiseringsnivåer för utskriftsjobb, se Autentisering av utskriftsjobb.

Om du väljer [Hela] eller [Enkel (hela)] så fortsätter du till steg 12.

Om du väljer [Enkel (begränsning)] så fortsätter du till steg 9.

9Tryck på [Ändra] vid "Begränsat område".

10Ange inom vilket intervall [Enkel (Begränsning)] ska tillämpas för "Utskriftsjobbsautent.".

Bild av användarpanelens skärm

Du kan ange ett intervall av IPv4-adresser som denna inställning ska gälla för. Du kan även ange om inställningen ska gälla för USB-gränssnittet.

11Tryck på [Avsluta].

12Tryck på [OK].

13Logga ut.

• När du använder standardkontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Logga in/Logga ut]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [Ja] loggas du automatiskt ut.

• När du använder den smarta kontrollpanelen:

Tryck på [Utlogg.]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [OK] loggas du ut automatiskt.