Logboekbestanden beheren

Met de logboekgegevens die op dit apparaat worden opgeslagen, kunt u gedetailleerde informatie in de gaten houden over toegang tot het apparaat, gebruikersidentiteiten, gebruik van de verschillende functies van het apparaat en de foutgeschiedenis.

De logboekgegevens kunnen periodiek worden verwijderd om ruimte op de harde schijf vrij te maken.

De logboekgegevens kunnen worden bekeken met Web Image Monitor of met de logboekverzamelserver. Verzamelde loggegevens kunnen geconverteerd worden naar CSV-bestanden en gezamenlijk gedownload worden. Ze kunnen niet rechtstreeks van de harde schijf worden gelezen.

Soorten logboeken

Er worden 3 soorten logboekgegevens in dit apparaat opgeslagen: het takenlogboek, het toegangslogboek en het milieuvriendelijke logboek.

• Takenlogboek

Hierin worden gegevens opgeslagen van bewerkingen die te maken hebben met gebruikersbestanden, zoals kopiƫren, afdrukken en opslaan in de Document Server en bewerkingen via het bedieningspaneel, zoals het verzenden en ontvangen van faxen, het verzenden van scanbestanden en het afdrukken van rapporten (bijvoorbeeld de configuratielijst).

• Toegangslogboek

Hierin worden gegevens opgeslagen over in- en uitloggen, bewerkingen van opgeslagen bestanden (zoals aanmaken, bewerken en verwijderen), bewerkingen door onderhoudsmonteurs (zoals het formatteren van de harde schijf), systeembewerkingen (zoals het bekijken van de resultaten van logboekoverdrachten) en beveiligingsbewerkingen (zoals het opgeven van instellingen voor codering, detectie van onbevoegde toegang, uitsluiting van gebruikers en de verificatie van firmware).

• Milieuvriendelijk logboek

Hier worden gegevens opgeslagen over in- en uitschakelen, overgang van stroomstatus, looptijd van taken of tijd tussen taken, papierverbruik per uur en stroomverbruik.

Opmerking

• Raadpleeg voor meer informatie over de logboekverzamelserver de gebruikershandleiding van de logboekverzamelserver.

• Als de logboekverzamelserver gebruikt wordt, dient u eerst de instellingen voor logboekoverdracht in te stellen in de logboekverzamelserver.