Koptekst overslaan
 

E-mailcodering

Als u gecodeerde e-mails wilt versturen met S/MIME, moet u eerst een gebruikerscertificaat aanmaken met Web Image Monitor dat door de gebruikersbeheerder moet worden geregistreerd in het adresboek. Met de registratie van het certificaat in het adresboek, wordt de openbare sleutel van iedere gebruiker bepaald. Nadat het certificaat is geïnstalleerd, moet u met Web Image Monitor het coderingsalgoritme bepalen. De netwerkbeheerder kan het algoritme bepalen.

E-mailcodering

  1. Bereid een gebruikerscertificaat voor.

  2. Installeer het gebruikerscertificaat in het adresboek met Web Image Monitor. De openbare sleutel van het certificaat staat vermeld in het adresboek.

  3. Bepaal het coderingsalgoritme met Web Image Monitor.

  4. Codeer het e-mailbericht met de gedeelde sleutel.

  5. De gedeelde sleutel wordt gecodeerd met de openbare sleutel van de gebruiker.

  6. Het gecodeerde e-mailbericht wordt verstuurd.

  7. De ontvanger decodeert de gedeelde sleutel met een geheime sleutel die overeenkomt met de openbare sleutel.

  8. Het e-mailbericht wordt gedecodeerd met de gedeelde sleutel.

Opmerking

  • Er zijn drie typen gebruikercertificate die kunnen worden geïnstalleerd op dit apparaat: "DER Encoded Binary X. 509", "Base 64 Encoded X. 509" en "PKCS #7".

  • Wanneer u een gebruikerscertificaat installeert in het adresboek via Web Image Monitor, wordt mogelijk een foutmelding weergegeven als het certificaatbestand meer dan één certificaat bevat. Als dat het geval is, installeert u de certificaten een voor een.