Protocollen in- en uitschakelen

Geef op of u de functie voor ieder protocol wilt in- of uitschakelen. Met deze instelling kunt u opgeven welke protocollen beschikbaar zijn en daarmee ongeautoriseerde toegang via het netwerk voorkomen. Netwerkinstellingen kunnen worden opgegeven via het bedieningspaneel of met behulp van Web Image Monitor, telnet, Device Manager NX of Remote Communication Gate S. U kunt Device Manager NX gebruiken om Web Image Monitor te starten en de instellingen hier op te geven.

Protocol

Poort

Instellingsmethode

In het geval dat deze is uitgeschakeld

IPv4

-

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Geen van de toepassingen die via IPv4 lopen kunnen worden gebruikt.

Als u gebruik maakt van IPv4-verzendingen, kan dit niet worden uitgeschakeld via Web Image Monitor.

IPv6

-

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Geen van de toepassingen die werken via IPv6 kunnen worden gebruikt.

IPsec

-

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

Gecodeerde verzending met behulp van IPsec is uitgeschakeld.

FTP

TCP:21

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Functies waarvoor FTP is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

U kunt het tonen van persoonlijke gegevens beperken door dat in te stellen via het bedieningspaneel met "Weerg. van gebr.inf bep.".

ssh/sftp

TCP:22

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Functies waarvoor sftp is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

U kunt het tonen van persoonlijke gegevens beperken door dat in te stellen via het bedieningspaneel met "Weerg. van gebr.inf bep.".

telnet

TCP:23

• Web Image Monitor

• Device Manager NX

Commando's via telnet zijn uitgeschakeld.

SMTP

TCP:25

(variabel)

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Internetfax- of e-mailberichtfuncties waarvoor SMTP-ontvangst is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

HTTP

TCP:80

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

Functies waarvoor HTTP is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

Kan niet afdrukken met behulp van IPP op poort 80.

HTTPS

TCP:443

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

U kunt geen functies gebruiken die HTTPS vereisen.

@Remote kan niet worden gebruikt.

U kunt ook met het bedieningspaneel of Web Image Monitor instellen dat SSL-verzending is vereist.

SMB

TCP:139

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

SMB-afdrukfuncties kunnen niet worden gebruikt.

NBT

UDP:137

UDP:138

• telnet

SMB-afdrukfuncties via TCP/IP en NetBIOS-functies op de WINS-server kunnen niet worden gebruikt.

SNMPv1,v2

UDP:161

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Functies waarvoor SNMPv1, v2 is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

Via het bedieningspaneel, Web Image Monitor of telnet kunt u opgeven dat de instellingen van SNMPv1, v2 alleen-lezen zijn en niet kunnen worden bewerkt.

SNMPv3

UDP:161

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Functies waarvoor SNMPv3 is vereist, kunnen niet worden gebruikt.

U kunt de instellingen opgeven waardoor gecodeerde verzending via SNMPv3 vereist is en dat het gebruik van andere verzendmethodes beperkt wordt met behulp van het bedieningspaneel, Web Image Monitor of telnet.

RSH/RCP

TCP:514

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Functies waarvoor RSH is vereist en TWAIN-netwerkfuncties kunnen niet worden gebruikt.

U kunt het tonen van persoonlijke gegevens beperken door dat in te stellen via het bedieningspaneel met "Weerg. van gebr.inf bep.".

LPR

TCP:515

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

LPR-functies kunnen niet worden gebruikt.

U kunt het tonen van persoonlijke gegevens beperken door dat in te stellen via het bedieningspaneel met "Weerg. van gebr.inf bep.".

IPP

TCP:631

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

IPP-functies kunnen niet worden gebruikt.

IP-Fax

TCP:1720 (H.323)

UDP:1719 (Gatekeeper)

TCP/UDP:5060 (SIP)

TCP:5000 (H.245)

UDP:5004, 5005 (Voice)

TCP/UDP:49152 (T.38)

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

De verbindingsfuncties voor IP-Fax via H.323, SIP en T.38 kunnen niet worden gebruikt.

SSDP

UDP:1900

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

U kunt geen apparaatdetectie gebruiken met behulp van UPnP van Windows.

Bonjour

UDP:5353

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Bonjour-functies kunnen niet worden gebruikt.

@Remote

TCP:7443

TCP:7444

• Bedieningspaneel

• telnet

@Remote kan niet worden gebruikt.

DIPRINT

TCP:9100

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

DIPRINT-functies kunnen niet worden gebruikt.

RFU

TCP:10021

• Bedieningspaneel

• telnet

U kunt de firmware updaten via FTP.

NetWare

(IPX/SPX)

• Bedieningspaneel

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

Kan niet afdrukken met NetWare.

SNMP via IPX kan niet worden gebruikt.

WSD (apparaat)

TCP:53000

(variabel)

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

WSD (apparaat)-functies kunnen niet worden gebruikt.

WSD (printer)

TCP:53001

(variabel)

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

WSD (printer)-functies kunnen niet worden gebruikt.

WSD (Scanner)/DSM

TCP-53002

(variabel)

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

• Remote Communication Gate S

WSD-functies (scanner) en DSM-functies kunnen niet worden gebruikt.

WS-Discovery

UDP/TCP:3702

• telnet

• Remote Communication Gate S

WSD-zoekfunctie (apparaat/printer/scanner) kan niet worden gebruikt.

RHPP

TCP:59100

• Web Image Monitor

• telnet

• Device Manager NX

Kan niet afdrukken met RHPP.

LLTD

-

• telnet

De functie apparaat zoeken via LLTD kan niet worden gebruikt.

LLMNR

UDP:5355

• Web Image Monitor

• telnet

Verzoeken om naamresolutie via LLMNR kunnen niet beantwoord worden.