Typen afdruktaken

Het is mogelijk dat het apparaat niet goed afdrukt, afhankelijk van de combinatie van de soort afdruktaak en het niveau voor printertaakverificatie. Stel aan de hand van het besturingssysteem een geschikte combinatie in.

Wanneer gebruikerverificatie is uitgeschakeld, is het mogelijk om alle soorten taken af te drukken.

Soorten afdruktaken: er wordt een afdruktaak opgegeven als:

1. Het selectievakje [Gebruikersverificatie] wordt in het PCL-stuurprogramma of in het universele PCL-stuurprogramma aangevinkt.

2. De selectievakjes [Gebruikersverificatie] en [Met codering] worden in het PCL mini-stuurprogramma* aangevinkt.

* De verificatiefunctie kan niet gebruikt worden bij het IA-64-besturingssysteem.

3. Het selectievakje [Gebruikersverificatie] wordt in het PCL-mini-stuurprogramma aangevinkt.

4. Het selectievakje [Gebruikersverficatie] wordt niet aangevinkt in het PCL-printerstuurprogramma of in het PCL-mini-stuurprogramma*.

* De verificatiefunctie kan niet gebruikt worden bij het IA-64-besturingssysteem.

5. De gebruikerscode wordt ingevoerd met het PostScript 3- of het universele PS3-stuurprogramma.

Dit geldt ook voor herstel/parallel afdrukken met een PCL-printerstuurprogramma dat geen verificatie ondersteunt.

6. De gebruikerscode wordt niet ingevoerd met het PostScript 3-stuurprogramma of het universele PS3-stuurprogramma. Dit geldt ook voor herstel/parallel afdrukken met een PCL-printerstuurprogramma dat geen verificatie ondersteunt.

7. Een afdruktaak of PDF-bestand wordt verzonden vanaf een hostcomputer zonder een printerstuurprogramma en wordt afgedrukt via LPR. Dit kan ook worden toegepast op e-mailen naar afdrukken. Voor meer informatie over e-mailen naar afdrukken, zie Faxen.

8. Een PDF-bestand wordt afgedrukt via ftp. Er vindt persoonlijke verificatie plaats op basis van de gebruikers-ID en het wachtwoord dat wordt gebruikt voor inloggen via ftp. De gebruikers-ID en het wachtwoord zijn echter niet gecodeerd.

Taakverificatie-niveaus voor de printer en typen afdruktaken

Verif. afdruktaak: Coderingssleutel stuurprogr.:Cod.sterkte

Simpel (Alles): Eenvoudige codering

Simpel (Alles): DES

Simpel (Alles): AES

Compleet: Eenvoudige codering

Compleet: DES

Compleet: AES

Afdruktaaktype 1

C*1

C*1

C*1

C*1

C*1

C*1

Afdruktaaktype 2

C*1

C*1

X*1

C*1

C*1

X*1

Afdruktaaktype 3

B

X*1

X*1

B

X*1

X*1

Afdruktaaktype 4

X

X

X

X

X

X

Afdruktaaktype 5

A

A

A

B

B

B

Afdruktaaktype 6

A

A

A

X

X

X

Afdruktaaktype 7

A

A

A

X

X

X

Afdruktaaktype 8

B

B

B

B

B

B

*1 Afdrukken met gebruikerscodeverificatie wordt geclassificeerd als B.

A: Afdrukken is mogelijk ongeacht de gebruikersverificatie.

B : Afdrukken is mogelijk wanneer de gebruikersverificatie slaagt. Als de gebruikersverificatie mislukt, vindt er een reset van de afdruktaak plaats.

C: Afdrukken is mogelijk wanneer gebruikersverificatie slaagt en wanneer de "Driver coderingstoets" voor het printerstuurprogramma en de printer overeenkomen.

X: Afdrukken is niet mogelijk ongeacht de gebruikersverificatie en er vindt een reset van de afdruktaak plaats.