Algemene toepassingen

Dit gedeelte beschrijft de gebruikersinstellingen in het menu Alg. eigenschappen onder Systeeminstellingen.

Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen

U kunt tekstconstructies registreren die u vaak gebruikt bij het opgeven van instellingen, zoals ".com" en "Met vriendelijke groet".

U kunt maximaal 40 tekstconstructies registreren.

• Programmeren/Wijzigen

1. Ga naar het oorspronkelijke instellingenscherm.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de [Gebruikersinstellingen/Teller]-knop.

• Bij gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op de [Home]-knop linksboven op het bedieningspaneel. Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Gebruikersinstellingen] (Operation panel screen illustration) op Home-scherm 4.

2. Druk op [Systeeminstellingen].

3. Controleer of [Alg. eigenschappen] is geselecteerd.

4. Druk op [Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen].

5. Controleer of [Programmeren/Wijzigen] geselecteerd is.

6. Selecteer de gebruikerstekst die u wilt wijzigen.

Om een nieuwe gebruikerstekst te programmeren drukt u op [*Niet geprogr.].

7. Voer de gebruikerstekst in en druk vervolgens op [OK].

Voer de gebruikerstekst in met maximaal 80 tekens.

8. Druk op [Afsluiten].

9. Sluit het oorspronkelijke instellingenscherm.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de [Gebruikersinstellingen/Teller]-knop.

• Bij gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op [Gebruikersinstellingen/Teller] (Operation panel screen illustration) rechts bovenaan het scherm.

• Verwijderen

1. Ga naar het oorspronkelijke instellingenscherm.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de [Gebruikersinstellingen/Teller]-knop.

• Bij gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op de [Home]-knop linksboven op het bedieningspaneel. Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Gebruikersinstellingen] (Operation panel screen illustration) op Home-scherm 4.

2. Druk op [Systeeminstellingen].

3. Controleer of [Alg. eigenschappen] is geselecteerd.

4. Druk op [Gebruikerstekst Programmeren/ Wijzigen / Verwijderen].

5. Druk op [Verwijderen].

6. Selecteer de gebruikerstekst die u wilt verwijderen.

7. Druk op [Ja].

8. Druk op [Afsluiten].

9. Sluit het oorspronkelijke instellingenscherm.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de [Gebruikersinstellingen/Teller]-knop.

• Bij gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op [Gebruikersinstellingen/Teller] (Operation panel screen illustration) rechts bovenaan het scherm.

Paneeltoets toon

Er klinkt een geluidssignaal wanneer u een knop indrukt.

Standaardinstelling: [Laagste]

Opwarm pieper (Kopieerapparaat/Documentserver)

U kunt opgeven dat er een geluidssignaal moet worden gegeven als het apparaat gereed is voor kopiëren nadat de Energiespaarstand wordt uitgeschakeld of het apparaat wordt aangezet.

Standaardinstelling: [Aan]

Als de instelling voor het geluidssignaal is ingesteld op [Uit], klinkt er geen geluidssignaal, ongeacht de instelling van Opwarm pieper.

Weergave aantal kopieën (Kopieerapparaat/Documentserver)

U kunt de teller instellen om het aantal gemaakte kopieën weer te geven (optellen) of het aantal kopieën dat nog gemaakt kan worden (aftellen).

Standaardinstelling: [Optellen]

Functieprioriteit

Stel de modus in die moet worden weergegeven nadat de aan-/uitschakelaar of de modus Systeemreset is ingeschakeld.

Standaardinstelling: [Start]

U kunt deze instelling niet gebruiken, als u gebruikmaakt van het Smart Operation Panel.

Toewijzing functietoets

Wijs frequent gebruikte functies, programma's en internetpagina's toe aan functietoetsen 1 t/m 5.

Standaardinstelling: [Niet toewijzen]

Geef de functie op die u toewijst aan [Toepassing], [Programma], [Geav. eigenschappen] en [URL].

U kunt deze instelling niet gebruiken, als u gebruikmaakt van het Smart Operation Panel.

Instelling schermkleur

U kunt de kleur van het scherm wijzigen.

Standaardinstelling: [Blauwgrijs]

Deze instelling wordt toegepast op de standaard toepassingsschermen als uw apparaat is uitgerust met het Smart Operation Panel.

Afdrukprioriteit

De geselecteerde modus krijgt afdrukprioriteit.

Standaardinstelling: [Weergavemodus]

Functie resettijd

U kunt instellen hoe lang het duurt voordat het apparaat van modus wisselt als de functie multitoegang is ingeschakeld.

Dit is handig als u veel kopieën moet maken en iedere kopie een andere instelling heeft. Als u een langere resetperiode instelt, kunt u voorkomen dat het kopiëren door andere functies onderbroken wordt.

Standaardinstelling: [Tijd instellen], [3 seconde(n)]

Wanneer u [Tijd instellen] selecteert, voer dan de tijd in (3 - 30 seconden, in stappen van 1 seconde) met behulp van de cijfertoetsen.

De instelling van de Functie Resettijd wordt genegeerd als [Tussenvel] of [Taakopdracht] is ingesteld voor afdrukprioriteit.

Uitvoer: Kopieerapparaat (Kopieerapparaat)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

De standaardinstelling is [Finisher staffeluitvoer] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 geïnstalleerd is)

De standaardinstelling is [Interne lade 2] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 en interne lade 2 geïnstalleerd zijn)

Uitvoer: Document Server (Documentserver)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

De standaardinstelling is [Finisher staffeluitvoer] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 geïnstalleerd is)

De standaardinstelling is [Interne lade 2] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 en interne lade 2 geïnstalleerd zijn)

Uitvoer: Fax (Fax)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

De standaardinstelling is [Finisher staffeluitvoer] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 geïnstalleerd is)

De standaardinstelling is [Interne lade 2] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 en interne lade 2 geïnstalleerd zijn)

Uitvoer: Printer (Printer)

Geef op in welke lade de documenten worden afgeleverd.

Standaardinstelling: [Interne lade 1]

De standaardinstelling is [Finisher staffeluitvoer] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 geïnstalleerd is)

De standaardinstelling is [Interne lade 2] (als Finisher SR3130 of Finisher SR3180 en interne lade 2 geïnstalleerd zijn)

Toetsherhaling

U kunt herhaling van een bewerking in- of uitschakelen als een toets op het scherm of een knop op het bedieningspaneel voortdurend wordt ingedrukt.

Standaardinstelling: [Normaal]

De functie toetsherhaling is alleen beschikbaar op de standaard toepassingsschermen als uw apparaat is uitgerust met het Smart Operation Panel.

ADF originele platformverhoging (modellen die uitgerust zijn met de ADF waarmee u in één handbeweging dubbelzijdig kunt scannen)

Stel in wanneer de ADF-plaat naar boven moet komen nadat originelen in de automatische papierinvoer (ADF) zijn geplaatst.

Standaardinstelling: [Als org. is geplaatst]

Als u [Als org. is geplaatst] selecteert, komt de ADF-plaat onmiddellijk naar boven nadat originelen in de automatische documentinvoer (ADF) zijn geplaatst. De eerste pagina met de modus [Als org. is geplaatst] wordt sneller uitgevoerd dan de pagina met de modus [Als [Start] ingedr. is].

Als u [Als [Start] ingedr. is] selecteert, komt de ADF-plaat omhoog nadat de [Start]-knop is ingedrukt.

Selecteer deze instelling als u originelen gebruikt, zoals die met meerdere pagina's of dun papier, en u deze in de automatische papierinvoer plaatst en wilt uitlijnen.

Systeemstatus / Takenlijst weergavetijd

Geef op hoe lang u de Systeemstatus en Taaklijst wilt weergeven.

Standaardinstelling: [Aan], [15 seconde(n)]

Als de instelling [Aan] is, kunt u met behulp van de cijfertoetsen een weergavetijd tussen 10 en 999 seconden specificeren, in stappen van 1 seconde.

Extern toetsenbord

U kunt de opmaak opgeven van het externe toetsenbord dat op de poort van de USB-hostinterface is aangesloten.

Standaardinstelling: [Uit]

De volgende talen kunnen worde ingesteld:

(voornamelijk Europa en Azië)

[Engels], [Duits], [Frans], [Frans (Belgisch)], [Frans (Canadees)], [Italiaans], [Spaans], [Nederlands], [Portugees], [Pools], [Tsjechisch], [Zweeds], [Fins], [Hongaards], [Noors], [Danish], [Japanese], [Vereenvoudigd Chinees], [Traditioneel Chinees], [Russisch], [Hangul], [Catalaans], [Turks] en [Grieks]

(voornamelijk Noord-Amerika)

[Engels], [Duits], [Frans (Canadees)], [Italiaans], [Spaans], [Nederlands], [Portugees], [Pools], [Tsjechisch], [Zweeds], [Fins], [Hongaars], [Noors], [Danish], [Japanese], [Vereenvoudigd Chinees], [Traditioneel Chinees], [Russisch], [Hangul], [Catalaans] en [Turks]

Compatibele ID

U kunt de instelling Compatibele ID in- of uitschakelen.

Als deze instelling op [Actief] is ingesteld, kunt u het printerstuurprogramma automatisch installeren door een computer op het apparaat aan te sluiten via USB of het netwerk.

Standaardinstelling: [Actief]

USB-apparaatlijst programmeren/wijzigen

U kunt "Product-ID"- en "Verkoper ID"-informatie voor een USB-toetsenbord of een IC-kaartleesapparaat op de apparaatlijst registreren. Er kunnen maximaal twee paar "Product-ID"- en "Verkoper ID"-informatie worden geregistreerd.

Wismarge voor binden zonder nietjes (als Finisher SR3180 geïnstalleerd)

Standaardinstelling: [Uit]

Het nietje kan er eenvoudig af komen als binden zonder nietjes wordt gebruikt voor een afbeelding afgedrukt in een nietpositie.

Om dit te voorkomen kunt u een bindmarge opgeven om de afbeeldingspositie aan te passen met [Marge aanp.].

Stel deze functie alleen in als het acceptabel is de afbeelding te wissen rond de positie die moet worden geniet.

Zie voor meer informatie over het instellen van de bindmarge met [Marge aanp. ] de Kopieer-/Document Serverhandleiding.

Bindmethode voor binden zonder nietjes (als Finisher SR3180 geïnstalleerd is)

Selecteer [Enkel] of [Dubbel] als bindmethode voor nieten zonder nietjes. De instelling Enkel is sneller en de instelling Dubbel bindt steviger.

• Enkel

• Dubbel

Standaardinstelling: [Dubbel]

Verwante onderwerpen

Instellingen uitvoerlade