Gebruik de opdracht “wiconfig” om instellingen in te voeren voor IEEE 802.11.

Instellingen bekijken

msh> wiconfig

IEEE 802.11-informatie bekijken

msh> wiconfig cardinfo

Als IEEE 802.11 is uitgeschakeld of niet beschikbaar is, zal de informatie erover niet verschijnen.

Configuratie

msh> wiconfig "parameter"

Parameter

Geconfigureerde waarde

mode {ap|802.11adhoc}

U kunt de infrastructuurmodus (ap) of de 802.11 Ad-hoc modus (802.11adhoc) instellen.

Standaard is de infrastructuurmodus.

ssid "ID value"

U kunt een SSID opgeven in de infrastructuurmodus. Toegestane tekens in de SSID-tekenreeks zijn ASCII 0x20-0x7e (32 bytes). Als u geen tekenreeks opgeeft, zal het apparaat verbinding maken met het dichtstbijzijnde toegangspunt.

De standaardwaarde voor de SSID is blanco.

channel "kanaalnr."

In de 802.11 Ad hoc modus kunt u een kanaal selecteren.

Zorg ervoor dat u hetzelfde kanaal instelt voor alle poorten waar gegevens worden verzonden en ontvangen.

De standaardinstelling is "11".

Het kanaal dat wordt gebruikt, kan per land verschillen. Voor meer informatie, zie Draadloos LAN.

key “sleutelwaarde” val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel opgeven door een hexadecimale waarde in te voeren.

Bij een 64-bits WEP, kunt u 10-cijferige hexadecimalen gebruiken. Bij een 128-bits WEP, kunt u 26-cijferige hexadecimalen gebruiken.

U kunt maximaal vier WEP-sleutels registreren. Voer het te registreren cijfer in met "val".

Wanneer een WEP is geregistreerd met een sleutel, wordt de WEP die is geregistreerd met een sleutelterm overschreven.

Als u deze functie wilt gebruiken, stelt u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel in voor alle poorten waartussen gegevens worden uitgewisseld. Zet "0x" op de voorzijde van de WEP-sleutel.

U kunt de cijfers weglaten met "val". Het sleutelnummer wordt op "1" ingesteld wanneer deze worden weggelaten. De standaardwaarde is blanco.

keyphrase "phrase" val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel opgeven door die in ASCII in te voeren.

Bij een 64-bits WEP, kunt u 5-cijferige hexadecimalen gebruiken. Bij een 128-bits WEP, kunt u 13-cijferige hexadecimalen gebruiken.

U kunt maximaal vier WEP-sleutels registreren. Voer het te registreren cijfer in met "val".

Wanneer een WEP is geregistreerd met een sleutelterm, wordt de WEP die is geregistreerd met een sleutel overschreven.

Als u deze functie wilt gebruiken, stelt u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel in voor alle poorten waartussen gegevens worden uitgewisseld.

U kunt de cijfers weglaten met "val". Het sleutelnummer wordt ingesteld op 1 als de nummers worden weggelaten. De standaardwaarde is blanco.

encval [1|2|3|4]

U kunt opgeven welke van de vier WEP-sleutels wordt gebruikt voor pakketcodering. "1" wordt ingesteld als er geen cijfer wordt opgegeven.

security {none|wep|wpa}

U kunt de Beveiligingsmodus specificeren.

none: Geen codering (standaard)

wep: WEP-codering

wpa: WPA-codering

wpaauth {wpa2psk|wpa2}

U kunt de WPA-verificatiemodus opgeven voor WPA-codering.

wpa2psk: WPA2-PSK verificatie (standaard)

wpa2: WPA2-verificatie

psk "tekenreeks"

Hier kunt u de Pre-Shared sleutel opgeven.

Toegestane tekens: ASCII 0x20-0x7e (8 tot 63 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

eap {tls|ttls|leap|peap} {chap|mschap|mschapv2|pap|md5|tls}

Hier kunt u het EAP-verificatietype opgeven.

tls: EAP-TLS (standaard)

ttls: EAP-TTLS

leap: LEAP

peap: PEAP

chap, mschap, mschapv2, pap, md5, en tls zijn instellingen voor de fase-2 methode en een van deze moet gespecificeerd worden als EAP-TTLS of PEAP is geselecteerd.

Geef deze instellingen niet op als u andere EAP-verificatietypen gebruikt.

Als u EAP-TTLS selecteert, kunt u chap, mschap, mschapv2, pap of md5 selecteren.

Als u PEAP selecteert, kunt u mschapv2 of tls selecteren.

username "tekenreeks"

Hier kunt u de gebruikersnaam opgeven om in te loggen op de Radius-server.

Toegestane tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

username2 "tekenreeks"

Hier kunt u de phase 2-gebruikersnaam opgeven voor EAP-TTLS/PEAP phase 2-verificatie.

Toegestane tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

domain "tekenreeks"

Hier kunt u de gebruikersnaam opgeven om in te loggen op de Radius-server.

De tekens die u kunt invoeren zijn ASCII 0x20-0x7e (31 bytes), behalve "@" of "\".

De standaardwaarde is blanco.

password "tekenreeks"

Hier kunt u de gebruikersnaam opgeven om in te loggen op de Radius-server.

Toegestane tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). De standaardwaarde is blanco.

srvcert {on|off}

Hier kunt u het servercertificaat instellen.

De standaardinstelling is "off".

imca {on|off}

U kunt het certificaat in- of uitschakelen wanneer de tussenliggende certificaatbevoegdheid aanwezig is. De standaardinstelling is "off".

srvid "tekenreeks"

U kunt de server-ID en het subdomein van de certificaatserver instellen.

Toegestane tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). De standaardwaarde is blanco.

subdomain {on|off}

U kunt specificeren of u toegang tot het apparaat door gebruikers in subdomeinen toestaat of niet.

De standaardinstelling is "off".

connectinfo

Hiermee verkrijgt u verbindingsinformatie.

clear {elke opdracht|alles}

Hiermee zet u de geselecteerde instelling terug op de standaardwaarde.

Als u "all" opgeeft, worden alle instellingen teruggezet op de standaardwaarden.

11w {must|priority|disable}

U kunt aangeven of het IEEE 802.11w verificatieprotocol moet worden gebruikt.

must: het apparaat mag alleen verbinding maken met toegangspunten die zijn geverifieerd met het IEEE 802.11w verificatieprotocol.

priority: het apparaat mag alleen verbinding maken met toegangspunten die zijn geverifieerd met het IEEE 802.11w verificatieprotocol. Het apparaat gebruikt overige verificatieprotocollen om verbinding te maken met de toegangspunten die niet zijn geverifieerd met behulp van het IEEE 802.11w verificatieprotocol.

disable: het apparaat maakt geen verbinding met toegangspunten die het IEEE 802.11w verificatieprotocol vereisen.

De standaardwaarde is "disable".

Opmerking

• Voor meer informatie over wireless LAN-instellingen, zie Draadloos LAN.